Pretraži

Anatašin povratak, tenzija, iznenađenja i nastup srpske Arijane Grande! Šta je obeležilo petu epizodu IDJShow-a

IDJShow
0
Foto: IDJShow

U četvrtoj epizodi IDJShow-a videli smo 14 od ukupno 24 takmičara koji su ušli u uži krug, dok se u petoj epizodi našlo se i preostalih 10 kandidata, a osim njih i Anataša, koja je dobila novu šansu za trku talenata.

Prethodne nedelje u epizodi IDJShow-a pod nazivom „Workshop“ gledali smo takmičare koji su se našli na potpuno novom zadatku i koje su Coach-evi izmestli iz zone komfora.

Anataša se sada našla pred Coach-evima u Workshopu, a priliku je iskoristila da objasni šta se dogodilo na audiciji, zbog čega je nastupe završila u suzama i zbog čega je u tom trenutku napustila takmičenje.

Foto: IDJShow
  • Sad sam dobro. Radovala sam se što ću vas videti da vam objasnim šta se desilo tokom prva dva nastupa. Imam mali problem sa anksioznošću, pre dve godine se to desilo. Mislila sam da me neće uhvatiti trema i anksioznost, ali desilo se. Drago mi je što ste me pozvali nazad da dođem i da vam sve kažem.

– Ako gledaš sa strane publike, imala je dve „pogrešne“ audicije, međutim mi smo videli da je ona stvarno talenat, produkcija je pravilno odlučila da je vrati – rekao je Darko.

– Ja sam mislila da sam spremna i sve do trenutka dok nisam stala na scenu ispred vas, ja sam bila okej. A onda kad sam stala počela sam da se tresem. Borim se sa anksioznošću dve godine. Ugojila sam se preko 45 kilograma, sad sam smršala 20, to je napredak, ali to me je isto baš pogodilo. Možda je i zbog toga ostala ta anksiozost.

– Odmalena sam htela da budem pevačica, to mi je san. Išla sam u muzičku školu, nisam završila. Išla sam prve tri godine i dva puta sam išla u treću godinu jer sam baš bila osetljiva emocionalno. Ispisala sam se dva puta jer nisam mogla da podnesem da profesorka viče na mene jer sam pogrešila nešto, tu bih se rasplakala. Rekla sam mami da me ispiše – priznala je Anataša.

– Mi smo ovde za tebe, naijamo za tebe, ali mi ne možemo da pobedimo tvoju anksioznost. Moraš da uđeš u borbu sa njom, a mi smo tu da te prigrlimo – poručio je Relja.

Još jedna takmičarka koja se našla pred Coach-evima u Workshopu je osamnaestogodišnja Kristina Strezoska iz Skoplja.

Foto: IDJShow

Kristina je u prethodnim epizodama pokazala zavidne glasovne sposobnosti, međutim, uprkos velikom i neospornom talentu, bila je povod za rasprave među Coach-evima. Tada je došlo do sukoba mišljenja između Nataše i Darka, a ovog puta Coach-evi su bili u prilici da je bliže upoznaju.

– Mislim da je tvoj najveći adut glas, imaš prelepu boju glasa – rekao joj je Darko na samom početku.

– Imala sam malo tremu, nisam znala kako će sve biti. Muzika mi je na prvom mestu. Imam veliku želju da uđem u top 12, bila bih spremna na bilo koji izazov – da li da menjam boju kose, obučem se različito, pevam drugačije… – priznala je Kristina, a potom zapevala pred Coach-evima.

Kristina me je prijatno iznenadila. Ne mislim da je bila loša prethodni put, ali sad sam uspostavila konekciju sa njom. Baš mi je promenila tok mojih emocija i mišljenje u vezi nje. Fantastičan je pevač – priznala je Nataša.

  • Imaš poseban glas, neku bluz notu. Tvoje pevanje je baš bluz i retki su pevači koji umeju da uhvate bluz note. I od srećne reči ti napraviš tužnu – rekao je Darko, a takmičarka je potom otkrila šta misli o Nataši.

– Nataša je vrlo iskrena ličnost i voli da kaže da li si u dobrom ili lošem svetlu i voli da ukaže na greške – priznala je Kristina.

  • Lepo je da smo se uskladili i da mogu da kažem da sam u pravu bio za Kristinu – ponosno je prokomentrisao Darko.

Gledaocima i Coach-evima predstavila se i Anđela Šutić. Ona nije skrivala tremu kada se pojavila pred Coach-evima, a potom je objasnila kako se osećala pred razgovor sa njima.

Foto: IDJShow

– Nekome se preznoje ruke, meni cvokoće vilica, što je potpuno šokantno, ne znam zašto se to dešava, ako može neki doktor da mi objasni – rekla je Anđela kroz osmeh i dodala:

– Više mi je bila frka od razgovora sa njima, nego od pevanja. Ne znam zašto, tako sam se probudila.

– Ona je već izgrađena osoba, peva perfektno, teško je naći manu. Samo mogu da poželim da to nastavi da radi jer je očigledno nadarena za svaki vid umetnosti – rekao je Darko, a nakon što je izvela pripremljene numere, Anđela se osvrnula na svoj nastup.

– Ja sam danas bila ono što jesam – sa svim svojim strahovima i nesigurnostima, baš onako realno, tako da, na njima je da odluče da li im se to dopada ili ne.

Anđela je potom otkrila i šta će pokazati u nastvaku takmičenja, ukoliko prođe u dalje faze.

– Volela bih da ukoliko prođem dalje pokažem i scenski nastup i nešto drugačije, da se ne fokusiram samo na pevanje, pošto smatram da je sve što predstavimo jako važno – rekla je Anđela i dodala:

– Volela bih da se malo više pronađem kao autor, mislim da je jako izazovno umetnicima u današnje vreme da se pronađu i ne izgube. Uvek me je privlačila alternativa i volela bih da se malo popularizuje. Volela bih da još neke pravce čujemo na sceni, da imamo još neke unikatne vokale i autore, da prošaramo malo…

– Odlično razmišljaš, da budeš posebna, da ne budeš kopija, nego da budeš svoja – poručio joj je Darko.

Gledaocima se predstavila i Lenka Stojčević iz Kragujevca.

Foto: IDJShow

Lenka je na samom početku progovorila o svojim željama, planovima i ljubavi prema muzici, ali i jezicima.

Najviše bih volela da se bavim muzikom, to želim od detinjstva, ne vidim sebe nigde drugde osim u muzici. Uz to volim i ples i volela bih da u narednim krugovima ako prođem dalje i to pokažem. Inače studiram španski jezik, volim jezike, za španski sam se odlučila zato što je melodičan i možda bi mogao da se uklopi i u moju muzičku priču, da se ubaci taj neki španski vajb – rekla je Lenka i dodala:

– Pretežno slušam stranu muziku, u poslednje vreme mi je Tajla simpatična, Arijanu Grande obožavam.

– Ličiš na nju u pevanju, imaš neke fraze slične. To je odlična inspiracija – prokomentarisao je Darko.

Mislim da su me uporedili sa Arijanom Grande zbog frizure, malo podseća na njen stil. Poštujem je i kao izvođača i pevača, za mene je fascinantna, kao i njen glas. Mnogo mi prija kad me uporede sa njom – priznala je Lenka, nakon čega se sa Coach-evia uputila u studio.

Kako je istakla, već ima iskustva i uživa u radu u studiju, a Coach-evi nisu krili oduševljenje njenom specifičnom bojom glasa.

Takmičarka je priznala da bi, ukoliko prođe u dalju fazu tamkičenja, želela da bude deo Reljinog tima, a Nataša je iskoristila priliku da javno progovori o svojim sumnjama kada su u pitanju Reljine namere oko biranja kandidata za svoj tim i prokomentariše njegove „tajne planove“.

– Kod Relje ništa nije kao što izgleda. Jako se plašim Relje ove godine, mnogo se umirio i mnogo je kao super kul sa tim ko će kome, jer mislim da ima tajni plan. A saznaću – rekla je Nataša.

Još jedan takmičar koji je dobio priliku da ga bolje upoznamo je Stefan Efremov iz Makedonije.

Foto: IDJShow

Stefan je na samom početku razgovora sa Coach-evima govorio o svojoj porodici, a tom prilikom priznao je od koga je nasledio talenat za muziku.

– Dolazim iz muzičke porodice, moj deka, kog nikada nisam upoznao, je bio muzičar. Svirao je različite instrumente, a dobro je i pevao. Bio je baš voljen, ali ga nikad nisam upoznao. I majka lepo peva, tako da sam ja uzeo gene – rekao je Stefan i dodao da peva od svoje sedme godine, a potom otkrio i neke od svojih najistaknutijih osobina.

– Ambiciozan sam, iskren i perspektivan, možda malo i perfekcionista.

– Ima nešto tako srećno, a setno u isto vreme u njemu. Ima neku emociju kao da je neka stara duša i cela njegova priča mi je nekako privukla pažnju – rekla je Nataša.

Stefan je potom pred Coach-evima zapevao pripremljene numere, a ni ovog puta nisu izostali pozitivni komentari.

– Stefan je meni presladak. Ovo mi je bilo jako emotivno, baš si me dirnuo i mnogo mi je lepo bilo. Nemam nikakve zamerke i nemam nikakav savet da ti dam, samo nastavi u ovom maniru! – rekla je Nataša.

– Jeste, miluje glasom – dodao je Relja, nakon čega je takmičar priznao da se Reljinog komentara „najviše plašio“.

– Relja je top, možda me je bilo strah jer sam odrastao uz njegovu muziku. Bilo me je strah šta će on da kaže, ali na kraju je ispao korektan, drago mi je što sam ga upoznao – priznao je Stefan.

Kraj pete epizode obeležile su eliminacije, nakon kojih smo došli do 19 takmičara koji nastavljaju svoj put u trci talenata.

Foto: IDJShow

Nakon što su se Coach-evi i IDJShow produkcija našli na teškom zadatku da odluče ko nastavlja, a ko u ovom trenutku završava svoj put u trećoj sezoni popularnog muzičkog takmičenja IDJShow, kandidatima su konačno saopštene odluke.

Prema odluci Coach-eva i produkcije takmičenje su završili: Pavle Kaličanin, Sara Simonović, Anđela Šutić, Emin Demirović, Paula Kostelac i Aleksandar Miletić.

Svoj put u trci talenata u trećoj sezoni IDJShow-a nastavlja sledećih 19 kandidata: Zorana Mrđa, Lana Vukčević, Nikolina Budiša, Stefan Efremov, Ksenija Tanu, Anataša Zandamela, Hana Mašić, Đurđija Stojančić, Luna Bejkov, Kristina Strezoska, Mitko Georgijevski, Nina Simonović, Belmin Malkić, Tara Veljković, Bojana Srdanović, Pavle Vasiljević, Nina Bojović, Lenka Stojčević i Katarina Dakić.

Foto: IDJShow

Takmičarima, Coach-evima i gledaocima na kraju epizode obratio se Džordži, koji je najavio dva iznenađenja – jedno od njih odnosi se na naredne zadatke takmičara, koji će se, kako je istakao, već od sledeće epizode naći na velikom IDJStage-u, dok je drugo iznenađenje odlučio da sačuva za sledeću, šestu epizodu i još malo zadrži gledoce u neizvesnosti.

A šta nas čeka u narednoj, šestoj epizodi IDJShow-a saznaćemo u petak, 25. oktobra od 21:30h na TV Nova!

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz IDJShow