Pretraži

Da li vredi gledati novi Netflixov film „Lonely Planet“? Kritičari tvrde – i ne baš! Evo i zašto…

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/Netflix

Netflix često iznenadi sa filmovima u kojima se pojavljuje veliki broj poznatih glumaca, a upravo to se desilo sa novim filmom Lonely Planet, u kojem igraju Lijam Hemsvort i Laura Dern.

Možda se pitate da li vredi gledati film, a čini se da je odgovor – verovatno ne.

Prema kritikama, ovaj novi Netfliksov film vam sigurno neće dati nikakvu naznaku toga, osim svog sistema preporuka koji ne znači mnogo.

Lonely Planet trenutno ima 36% na Rotten Tomatoes, što je definitivno najniža ocena za Netflixov originalni film otkako je Uglies imao 15% pre nekoliko nedelja. Još uvek nema ocene publike, ali možemo pogledati IMDB, gde Lonely Planet trenutno ima slabu ocenu 6/10. Film je napisala i režirala Susana Grant, koja je pisala Erin Brockovich 2000. godine i brojne druge filmove.

Koja je radnja filma?

Penzionisani romanopisac dolazi na prestižnu književnu rezidenciju u Maroku, nadajući se da će udaljena sredina otključati njen kreativni blok. Tokom boravka, upoznaje mladog muškarca — ono što počinje kao poznanstvo evoluira u opojnu, životno menjajuću ljubavnu vezu.

Dakle, ideja je da se mlad čovek zaljubi u stariju ženu, u ovom slučaju, Hemsvort ima 34, a Laura Dern 57 godina. Dok jedni tvrde da „razlika u godinama ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem“, kritičari, međutim, nisu impresionirani.

Evo nekoliko primera:

The Hollywood Reporter: „Nije dovoljno dosadan da bi bio bolan, niti dovoljno zabavan da bi bio zanimljiv – jednostavno je previše bezlično da bi ostavio značajan utisak.“

The New York Times: „Priča nije baš sjajna. Bar glavni junaci jesu. To nije dovoljno da Lonely Planet bude dobar film, ali možda će biti dovoljno da se preživi svih 94 minuta bez prebacivanja na nešto drugo. Možda.“

A pošto je jedna trećina recenzija pozitivna, evo jedne od njih:

Guardian: „Bolji je, realniji i samosvestan više nego što se očekivalo, dovoljno da prevaziđe klišee i povremeno nespretne dijaloge.“

Zaključak bi bio sledeći: Moguće je da će vam se dopasti, ali u celini, činjenica je da Lonely Planet nije sjajan, i da je daleko od drugih vrhunskih Netflixovih originalnih filmova koji su nedavno stigli, uključujući Rebel Ridge. Ipak, u pitanju su potpuno različiti žanrovi, tako da – odlučite sami.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn