Pretraži

17 godina od tragedije koja je potresla region: Toše je poslednju poruku pred smrt uputio svojoj najvećoj ljubavi, njegove reči kao da su naslutile kraj

Showbiz
0
Foto: Youtube printscreen/eDD Mixxx

Makedonski pevač Toše Proeski tragično je nastradao na današnji dan pre 17 godina u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj, a njegov odlazak potresao je čitav region.

Tragična vest 16. oktobra 2007. godine rastužila je ceo region, a posebno Tošetove mnogobrojne fanove, porodicu, prijatelje i kolege, a dan nakon njegove smrti, proglašen je Dan žalosti u Makedoniji.

Kada je Toše izgubio život, njegova tadašnja devojka, rukometašica Andrijana Budimir, povukla se i nije želela da daje nikakve izjave.

Toše i Andrijana su se zabavljali tri godine, pa raskinuli zbog obaveza i česte razdvojenosti, da bi vezu obnovili u januaru 2007. Živeli su zajedno u njegovoj vili u naselju Zlokućani, gde su kovali planove za venčanje i proširenje porodice, ali vreme nije bilo na njihovoj strani.

Pre nesreće Toše je upravo Andrijani poslao poslednju poruku:

Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te – glasila je poslednja poruka koju je poslao pre nego što je tragično izgubio život.

Za legendarnog pevača koji je preminuo u 26. godini govorili su da ima anđeoski glas, a njegove pesme su i danas, 17 godina nakon njegove pogibije, mnogima omiljene.

Popularnost i uspešnu karijeru izgradio je samo uz pomoć neverovatnog muzičkog talenta koji je posedovao.

Svoj prvi album Toše je snimio 1999. godine, zove se „Nekade vo nokta“ i izdat je u 60.000 primeraka. Već naredne godine objavio je svoj drugi studijski album “Sinot božji”. Nakon toga su se pesme i albumi samo nizali, a svaki naredni privukao je veću pažnju od prethodnog. Tokom života je izdao još pet albuma a to su: „Ako me pogledaš u oči“, „Dan za nas“, „Pratim te“, „Božilak“ i „Igra bez granica“.

Sećanja na Tošeta nikada neće izbledeti, jer je nastavio da živi kroz svoju muziku.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz