Pretraži

Internet bruji o umešanosti Džej Zija, Bijonse i Pi Didija u ubistvo! Šokantni detalji tragične smrti pevačice izazvali buru u javnosti

Showbiz
0
Credit: Bei / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alija je promenila zvuk R&B muzike i bila jedna od najvoljenijih pevačica devedesetih godina, a njen život okončan je kada je imala samo 22 godine, dok misteriozne okolnosti oko njene smrti fasciniraju javnost i nakon 23 godine od tragedije.

Rođena kao Alija Dejna Hoton, ova pevačica koja se proslavila samo pod svojim imenom – Alija, započela je svoju karijeru sa samo 11 godina kada je nastupala sa svojom tetkom Gledis Najt pet noći zaredom u Las Vegasu.

Alija je imala samo 14 godina kada je 1994. godine izdala svoj prvi album „Age Ain’t Nothing But a Number“, koji je dobio nominacije za American Music Awards, Billboard Music Awards i Soul Train Awards za najboljeg novog izvođača, čime je stekla veliku popularnost.

Njen drugi album, „One in a Million“, postao je dvostruko platinast nakon izlaska 1996. godine, dok je treći — i poslednji — album, „Aaliyah“, objavljen 2001. godine i dostigao drugo mesto na Billboardovoj listi top 10. Nažalost, dva meseca nakon debija njenog istoimenog albuma, pevačica je tragično izgubila život u avionskoj nesreći na Bahamima, nakon snimanja muzičkog spota za pesmu „Rock the Boat“, 25. avgusta 2001. godine.

Od hapšenja američkog repera i producenta Šona Kombsa, poznatog pod nadimkom Pi Didi, brojni fanovi na društvenim mrežama su počeli da spekulišu o njegovoj umešanosti u smrt Alije, a još dva poznata imena se spominju u vezi sa tragičnom pogibijom pevačice.

Credit: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Ako je verovati teorijama zavere na Internetu radi se o Bijonse i Džej Ziju. Džej Zi i Pi Didi su dva muzička mogula koja su rame uz rame kreirala muzičku industriju kakvu je danas znamo. Upravo se za ime Džej Zija sumnja da će isploviti tokom suđenja Pi Didiju, te da će on biti imenovan za njegovog glavnog saučesnika.

S obzirom na to da su Bijonse i Alija krenule da se probijaju u istom periodu, sumnja se da su dva poznata repera umešala svoje prste kada se radi o avionskoj nesreći u kojoj je mlada pevačica tragično izgubila život. Kao razlog se navodi to da je Alija bila najveća konkurencija Bijonse na muzičkoj sceni, kao i da je imala mnogo više potencijala za uspeh.

Credit: Caroline Torem-Craig / Avalon / Profimedia

U prilog ovoj teoriji svedoče bizarnosti i brojne nepravilnosti koje okružuju smrt pevačice.

Čarter avion je prevozio Aliju i još osam osoba, uključujući njenog frizera, telohranitelja, izvršnog direktora izdavačke kuće i pilota aviona, prema The New York Timesu. Krila aviona su se „razbila pri udaru“, dok su motor i stajni trap bili otkinuti, izveštava isti izvor. Alija i petoro drugih putnika poginuli su na mestu nesreće, dok su tri osobe preminule od povreda sledećeg dana.

Zvanični uzrok smrti pevačice uključivao je „teške opekotine i udarac u glavu“, svedočio je patolog koji je obavio autopsije nad žrtvama tokom sudske istrage 2003. godine, prema izveštaju CBS News.

Patolog je takođe otkrio da je autopsija pilota, Luisa Antonija Moralesa, pokazala prisustvo kokaina u njegovom urinu i tragove alkohola u stomaku. Pilot nije imao dozvolu za upravljanje avionom tipa Cesna 402B i zaposlio se u čarter kompaniji samo nekoliko dana pre nesreće, prema The New York Timesu. Morales je takođe bio osuđen na uslovnu kaznu zbog posedovanja kokaina dve nedelje pre nesreće.

Pored toga, novine su izvestile da su dani pre leta bili ispunjeni konfuzijom i greškama — uključujući pretežak teret za Alijino snimanje spota koji je greškom poslat na pogrešno ostrvo na Bahamima, kao i višestruke promene u odabiru čarter kompanije koja bi vratila pevačicu i njen tim nazad u Sjedinjene Države.

Nakon istrage o uzrocima nesreće, zvaničnici su verovali da je mali dvomotorni avion bio preopterećen za 320 kilograma viška prtljaga kada je poleteo sa aerodroma na ostrvu Abako na Bahamima.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz