Pretraži

Špijunira Bjanku, a za Kim sumnja da se bavi kriminalom: Saradnik Kanjea Vesta otkrio sve o ponašanju posrnulog repera

Showbiz
0
Credit: TMZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bivši saradnik repera Kanjea Vest podneo je tužbu protiv njega, a pored brojnih zamerki na njegovo ponašanje na poslu, ovaj saradnik je izrazio zabrinutost zbog reperobe upotrebe azot-oksida i njegovog „nepredvidivog ponašanja“.

Prema navodima, Kanje Vest je angažovao „osobu za rešavanje problema“ da istraži porodicu njegove bivše supruge Kim Kardašijan, kao i privatnog istražitelja da „prati“ njegovu trenutnu suprugu, Bjanku Ćensori, prema novoj tužbi do koje je došao magazin PEOPLE.

Anonimni podnosilac tužbe iz Mičigena podneo je tužbu u Los Anđelesu u ponedeljak, 7. oktobra, protiv repera — koji je pravno promenio ime u Je — zbog navoda o emocionalnoj traumi, odmazdi i kršenju zakona o radu. Tužilac traži više od sedam cifara na ime kaznene i kompenzacione štete, uključujući neisplaćene zarade.

U tužbi, bivši saradnik osnivača Yeezy-ja tvrdi da mu je Kanje naložio da istraži „porodicu Kardašijan i navodne kriminalne veze koje je Je verovao da imaju sa kriminalnim organizacijama, uključujući navodnu trgovinu ljudima radi seksualne eksploatacije.“

Foto: Lumeimages / imageBROKER / Profimedia

Tužilac takođe tvrdi da ga je Vest naterao da angažuje privatne istražitelje „kako bi pratili i špijunirali“ Bjanku Ćensori — bez njenog znanja — dok je posećivala svoju porodicu u Australiji.

Prema tužbi, oko 14. maja 2024. godine, Kanje Vest je počeo da otpušta veći deo rukovodstva kompanije Yeezy, u vreme kada je odlučio da „ugradi zube od titanijuma i konzumira azot-oksid“, za šta njegov negov nekadašnji saradnik spekuliše da je dovelo do njegovog „nepredvidivog ponašanja“ u tom periodu.

Tužilac tvrdi da mu je Vest dao zadatak da „rešava“ njegove probleme, uključujući i istraživanje „predmeta koji su ukradeni ili izgubljeni, što je zahtevalo dodatne istrage.“ Prema bivšem saradniku, „bilo je uobičajeno da Je izgubi skupe automobile ili ne plati ljude za usluge koje su obavljene po njegovom nalogu.“

Nedugo nakon otpuštanja zaposlenih, tužilac dalje tvrdi u tužbi da je dobio poziv od zaposlenog sa Donda Akademije koji je tvrdio da su deca bila zlostavljana u školi i da „navodno ništa nije učinjeno da se taj problem ispravi ili prijavi.“

Tužilac, vojni veteran koji pati od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), tvrdi da je obavestio preostalo rukovodstvo Yeezy-ja o ovim optužbama za zlostavljanje, i istog dana dobio poziv od Vesta, koji je navodno vikao, psovao i pretio mu „teškim telesnim povredama, uključujući smrt“ ukoliko bi ponovio optužbe vezane za Donda Akademiju.

„Za mene si mrtav!“ Kanje je navodno rekao, prema tužbi. Narednih dana, tužilac tvrdi da je dobio pretnje nasiljem od Vestovih saradnika.

„Je je sam kriv za sve veće pravne probleme,“ izjavio je tužiočev advokat Ron Zambrano, partner i predsednik odeljenja za radne sporove u West Coast Employment Lawyers, u izjavi za PEOPLE u vezi sa tužbom. „Ne može nastaviti da zapošljava ljude, da ih tretira užasno, a zatim da odbija da ih plati, kršeći brojne zakone o radu, a kamoli da im preti smrću, kao što je to učinio u ovom slučaju.“

Kanje Vest
Screenshot: Youtube/Jimmy Kimmel Live

Zambrano je dalje naveo da je „njegov klijent toliko uplašen zbog Jea i njegovog nepredvidivog i uznemirujućeg ponašanja da želi ostati anoniman radi svoje bezbednosti.“

„Ne samo da je to nezakonito, već je i nečuveno da poslodavac preti bilo kom zaposlenom telesnim povredama ili smrću,“ zaključio je.

Poslednja tužba je jedna od nekoliko s kojima se Vest suočava od bivših zaposlenih, uključujući i one vezane za njegovu privatnu hrišćansku školu, Donda Akademiju.

U junu, Vestova bivša asistentkinja Loren Pišiota podnela je tužbu protiv njega zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i neprijateljsko radno okruženje. Reper ju je tada optužio za „ucenu i iznudu.“

U to vreme, Vestov predstavnik je izjavio za javnost da planira da podnese svoju tužbu protiv bivše zaposlenice zbog „neutemeljenih optužbi“ i „zahteva“ za „50 miliona dolara u prošlonedeljnom besmislenom podnesku.“ Sudski zapisi nisu pokazali da je Vest podneo tužbu protiv Pišiote.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz