Pretraži

Isplivala strogo čuvana Diznijeva tajna: Majli Sajrus proslavila se ulogom Hane Montane, a sada je otkriveno koliko je zarađivala najveća tinejdž zvezda

Showbiz
0
Credit: Disney Channel Collection / Everett / Profimedia

Majli Sajrus proslavila se ulogom koja je po mišljenju mnogih obeležila jednu eru na Dizni kanalu, a sada je otkriveno koliko je poznata glumica i pevačica zarađivala u ovom hit tinejdž ostvarenju.

Majli je igrala dvostruku ulogu kao Hana Montana i Majli Stjuart u seriji Hana Montana — ali njoj je navodno ponuđena niža plata u odnosu na obe glumice koje su se sa njom našle u užem izboru za ovu ulogu.

Majli je zarađivala 8.000 dolara po epizodi tokom prve sezone Diznijeve serije, prema knjizi Ešli Spenser „Disney High: The Untold Story of the Rise and Fall of Disney Channel’s Tween Empire“.

Tejlor Mumsen i Denijel Mone bile su dve druge finalistkinje za tu ulogu. Pošto su obe glumice imale značajnije prethodne uloge od Majli u to vreme, njima je ponuđeno 10.000 dolara po epizodi, navodi se u knjizi.

Tejlor Mumsen, koja sada ima 31 godinu, već je igrala Sindi Lu Hu u filmu „Kako je Grinč ukrao Božić“ i pojavila se u nekoliko drugih filmova pre nego što je konkurisala za ovu TV ulogu. (Ulogu Dženi Hamfri dobila je u seriji Tračara godinu dana nakon premijere Hane Montane).

Denijel Mone, sada 35-godišnjakinja, debitovala je na televiziji 1997. godine u epizodi serije „Pacific Blue“ i pojavljivala se više puta u serijama American Dreams i 8 Simple Rules, pre nego što je glumila u seriji Listen Up od 2004. do 2005. godine. Kada nije dobila ulogu u Hani Montani, postala je Nickelodeon zvezda, igrajući Trinu Vegu u seriji Victorious od 2010. do 2013.

Majli je, za razliku od njih, pre toga igrala samo u tri epizode serije „Doc“ i ulogu mlade Ruti u filmu „Big Fish“ pre nego što je konkurisala za Hanu Montanu. Uloga pop zvezda bile je njena prva glavna ulogu koja joj je istovremeno donela svetsku slavu.

Credit: APC / Hollywood Archive / Profimedia

Iako je njen otac, Bili Rej Sajrus, već bio velika kantri zvezda kada je ona počela da glumi, njegovo ime nije imalo uticaja na njeno angažovanje. „To što je Majli ćerka Bilija Reja nije joj pomoglo da dobije ulogu,“ rekla je agentkinja za kasting Ketrin Stroud u knjizi. Zapravo, Majlina majka, Tiš Sajrus, bila je ta koja je predložila da Bili Rej proba da igra Majlinog oca u seriji.

„Želeći da usreće majku svoje nove zvezde, mreža je pristala da dopusti Biliju Reju da pročita ulogu,“ seća se Stroud, napominjući da se njihov doživljaj pevača promenio kada je stigao u studio sa gitarom u ruci.

Prema knjizi, tim iz Hane Montane je morao ponovo da napiše lik Bilija Reja kako bi on imao razlog da stalno bude kod kuće, jer se toliko dopao piscima. „Njegova priča sada je bila ona o muzičaru koji je napustio karijeru kako bi podržao snove svoje ćerke,“ piše Spenserova, dodajući, „Umetnost je ubrzo počela da imitira život.“

Credit: Disney Channel Collection / Everett / Profimedia

Otac i ćerka su glumili u Hani Montani četiri sezone pre nego što je serija završena 2011. godine. Bili Rej je kasnije tvrdio da je njegov rad na seriji „uništio“ celu porodicu. (Tiš i Bili Rej imaju troje dece – Majli, Nou i Brejsona. Bili Rej je takođe usvojio Tišina dva najstarija deteta, Brendi i Trejsa, iz prethodnih veza.)

„Vratio bih to u sekundi. Bilo bi fantastično da je moja porodica ovde, da su svi u redu, bezbedni, srećni i normalni,“ rekao je on za GQ 2011. godine. „Naravno da bih sve to izbrisao da mogu.“ (Tiš je, sa svoje strane, jasno je rekla u intervjuu za podkast Call Her Daddy ranije ove godine da se ne slaže s Bilijevim izjavama.)

Više od decenije nakon završetka serije, Bili Rej i Tiš, sada 57-godišnjakinja, podneli su zahtev za razvod u aprilu 2022. godine. To nije bilo njihovo prvo razdvajanje, ali su oboje kasnije nastavili sa životom. (Tiš se udala za Dominika Pursela u avgustu 2023. godine, dok se Bili Rej oženio pevačicom Firerose u oktobru 2023. godine, ali su najavili razvod u junu.)

Bili Rej i Majli su takođe imali uspona i padova poslednjih godina. Majli je prestala da prati svog oca na društvenim mrežama nakon njegovog razvoda od Tiš 2022. godine. Raskol je postao dublji kada je Majli prisustvovala venčanju svoje majke, ali nije podržala Bilijev brak sa Firerose.

Kada je Majli osvojila nagradu za Pesmu godine na dodeli Gremija 2024, nije se zahvalila ocu u govoru, ali je pohvalila svoju majku.

„Gotovo da mi je dao mapu – mapu šta treba, a šta ne treba raditi – i vodio me je u oba slučaja,“ rekla je Majli o Biliju Reju u junskom nastupu u emisiji My Next Guest Needs No Introduction.

Uprkos tenzijama sa ocem, Majli nije mogla biti srećnija zbog svog vremena provedenog kao Hana Montana i načina na koji je ova uloga oblikovala njenu karijeru.

„Još uvek sam ponosna što sam bila Hana Montana,“ izjavila je Majli u avgustu, nakon što je proglašena najmlađom „Dizni legendom“ na D3 2024: The Ultimate Disney Fan Event. „Na mnogo načina, ova nagrada je posvećena Hani i svim njenim neverovatnim lojalnim fanovima, i svima koji su omogućili da moj san postane stvarnost. Da citiram legendu samu po sebi, ‘Ovo je život’.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz