Pretraži

Odbijena kaucija od 50 miliona dolara: Reper Pi Didi ostaje u zatvoru, a evo šta mu se sve stavlja na teret

News
0
Credit: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Reper „Didi“ Kombs je odbijen za predlog kaucije od 50 miliona dolara za puštanje iz zatvora nakon što je uhapšen i optužen za trgovinu ljudima, pranje novca, organizovani kriminal kao i brojne druge optužbe zasnovane na događajima od 2009. godine.

U novim izveštajima o pravnim problemima Šona Kombsa, poznatijeg kao Pi Didi, navodi se da je uhapšen u Njujorku i optužen za trgovinu ljudima, pranje novca i organizovani kriminal, pri čemu dve od ovih optužbi nose maksimalnu kaznu doživotnog zatvora. Prema nedavno otkrivenom saveznoj optužnici koju je pregledao E! News, Kombs je takođe odbijen za kauciju, prema NBC News.

Credit: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Didi je 17. septembra rekao kako nije kriv i podneo je zahtev za kauciju u pismu njujorškom sudiji gde je predočio šta bi mogao da im ponudi, a da se on zauzvrat brani sa slobode.

Paket je uključivao kauciju od 50 miliona dolara, koju su potpisali članovi Kombsove porodice, takođe je nudio vlasnički udeo u njegovoj kući u Majamiju, kao i u kući njegove majke, a ztažio je i ograničena putovanja na određene delove Floride, Njujorka i Nju Džersija.

U dokumentu se takođe tražilo da se „sud upozna sa nizom akcija koje je g. Kombs preduzeo u poslednjih šest meseci, koje dokazuju da on nije opasnost za bekstvo niti opasnost za zajednicu“.

„Te akcije dokazuju da je g. Kombs izuzetno pouzdan“, piše u pismu koje su potpisali njegovi advokati Mark Agnifilo i Teni R. Geragos, dodajući da je „demonstrativno posvećen dokazivanju svoje nevinosti na sudu u okviru ovog slučaja“.

Credit: TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Njegovi advokati su se fokusirali na to da je „kada je postalo jasno njegovim advokatima da će g. Kombs u nekom trenutku biti zvanično optužen, učinio nešto izvanredno: napustio je svoj dom u Majamiju i otputovao u Njujork, na samu lokaciju tužilaca i agenata koji ga istražuju“.

Međutim, tužioci u Južnom okrugu Njujorka zatražili su u memorandumu da ostane u zatvoru do suđenja, sa državnim tužiocem Damianom Vilijamsom navodeći da se „njegova sklonost ka nasilju ne može razumno sprečiti kroz uslove kaucije“ i da predstavlja rizik od bekstva, kao i značajnu opasnost za zajednicu.

Rok za naredno saslušanje za muzičkog mogula zakazano je za 25. septembar.

Optužnica koju je dobio E! navodi da se protiv Kombsa vodi optužnica za desetogodišnji period, uključujući navodne pritiske na žene da se upuste u seksualne radnje nazvane „freak offs“.

@hypeform_us Diddy settled his case with Cassie in under 24 hours by wiring $30 million #diddy #cassie #rap #fyp ♬ I’ll Be Missing You (feat. Faith Evans & 112) [Remastered] [2016 Remaster] – Puff Daddy & The Family

Državni tužilac takođe tvrdi da je tokom ovih aktivnosti distribuirao „različite supstance kako bi žrtve održao poslušnima i pokornima“.

Prema optužnici, metode pritiska na žrtve uključivale su „silovanje, pretnje silovanjem i prinudu da učestvuju u svemu“, „Kombs i žrtve obično su primali IV tečnosti kako bi se oporavili od fizičkog napora i upotrebe droga“.

Kombs je navodno koristio više korporativnih entiteta – kolektivno nazvanih „Kombs Biznis“ – kako bi prikrio kriminalnu organizaciju s drugim članovima i saradnicima, prema dokumentima.

Navodi se da se oslanjao na svoje zaposlene, uključujući nadzornike, obezbeđenje, domaće osoblje, lične asistente i druge, kako bi olakšao putovanja, rezervisao hotelske sobe i obezbedio potrebne potrepštine, kao i da osigura novac za plaćanje radnika i zakazivanje terapija.

@diddyTHANK YOU GOD FOR LETTING ME WAKE UP LIKE THIS!!! HAPPY BIRTHDAY TO ME! LOVE! LOVE!! LOVE 🖤🙏🏿💫⚡️✨♬ original sound – Diddy

Optužnica je takođe navela da su nakon njegovog hapšenja 16. septembra vlasti zaplenile „različite potrepštine za freak offs, uključujući narkotike i više od 1.000 boca ulja i lubrikanta“, kao i „vatreno oružje i municiju, uključujući tri AR-15 sa uništenim serijskim brojevima, kao i municiju“.

Nakon hapšenja, advokat Agnifilo rekao je novinarima, prema NBC News, da će Didi „boriti protiv ovoga svim svojim snagama i sa punim poverenjem svojih advokata“.

„Molimo vas da sačekate sa presudom dok ne dobijete sve činjenice“, dodao je. „Ovo su dela nevine osobe koja nema šta da sakrije i raduje se što će očistiti svoje ime na sudu.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz News