Pretraži

Stigao je najveći update u istoriji iPhonea – evo koje izmene donosi i koji uređaji su podržani

Hi-Tech
0
Foto: Tiny Ivan / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas počinje ažuriranje iOS 18 za podržane iPhone modele.

iOS 18 biće najznačajniji update do sada, a iz Apple-a poručuju da su „oduševljeni što predstavljaju iOS 18“.

Oduševljeni smo što predstavljamo iOS 18. Ovo je veliko ažuriranje sa značajnim karakteristikama, uključujući nove nivoe personalizacije, redizajniranu aplikaciju Fotografije i mnoštvo korisnih noviteta za korisnike“, poručili su iz Applea.

iOS 18 donosi niz novih funkcija koje poboljšavaju personalizaciju, privatnost i korisničko iskustvo. Najvažnija nadogradnja je Apple Intelligence. Tu su i redizajniran Control Center sa prilagodljivim kontrolama, veća zaštita aplikacija sa opcijama zaključavanja i skrivanja, kao i novi alati za uređivanje poruka, uključujući efekte. Fotografije su organizovane u zbirke, dok Game Mode optimizuje performanse igranja na uređajima, piše Index.hr.

Evo najzanimljivijih noviteta koji dolaze na iPhone:

Apple Intelligence

Nova funkcija biće dostupna na svim modelima iPhone 16, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Koristi lične podatke kako bi ponudila korisne i relevantne informacije.

Novi alati za pisanje i jezične mogućnosti

Pomažu u pisanju, sažimanju dužih tekstova i organizaciji obaveštenja.

Prilagođavanje početnog ekrana

Mogućnost reorganizacije aplikacija i widgeta, kao i personalizacija izgleda početnog ekrana.

Novi izgled ikona aplikacija

Tamniji izgled sa mogućnošću nijansiranja ikona bilo kojom bojom ili automatskim odabirom boje koja komplementira vašu pozadinu. Takođe, korisnici će moći da povećaju prikaz aplikacija i widgeta.

apple iphone 16
Foto: Eudaimonic Traveler / Alamy / Alamy / Profimedia

Zaključane i skrivene aplikacije

Dva nova načina zaštite osetljivih aplikacija i informacija unutar njih kada drugi koriste vaš uređaj.

Redizajniran Kontrolni centar

Nove kontrolne grupe kojima ćete moći pristupiti jednim potezom, sa mogućnošću prilagođavanja rasporeda, veličine i grupisanja.

Fotografije

Najveći redizajn do sada, sa automatskim organizovanjem albuma prema temama kao što su ljudi, kućni ljubimci, putovanja i još mnogo toga. Mogućnost prilagodbe i fiksiranja omiljenih kolekcija za brži pristup.

Poruke

Novi načini korišćenja poruka uz animirane efekte, mogućnost korišćenja bilo kog emodžija ili nalepnice za slanje reakcija, zakazivanje poruka i podrška za RCS poruke za bogatije medijske sadržaje i potvrde isporuke.

Mail

Poboljšana kategorizacija poruka koja vam pomaže da se fokusirate na najvažnije, kao što su poruke prijatelja, porodice ili kolega.

Safari

Uvođenje funkcije Highlights koja automatski ističe relevantne informacije na stranici, kao i redizajniran Reader sa tabelom sadržaja i sažetkom članaka.

Aplikacija Passwords

Svi vaši passovi na jednom mestu, sigurno pohranjeni i sinkronizovani preko svih vaših uređaja, uključujući iPhone, iPad, Mac, Apple Vision Pro i Windows.

Game Mode

Maksimizuje performanse igranja smanjenjem pozadinskih aktivnosti, obezbeđujući veliku brzinu za kontinuirano igranje. Smanjuje latenciju zvuka sa AirPods slušalicama i povećava responsivnost bežičnih kontrolera.

Wallet

Uvođenje funkcije Tap to Cash za privatna plaćanja između iPhone uređaja, mogućnost plaćanja na rate preko Apple Paya, kao i redizajnirane ulaznice za događaje sa korisnim informacijama o lokaciji i preporukama iz Apple aplikacija.

Beleške

Transkripcija zvuka unutar beleški, mogućnost računanja unutar beleški, odeljci za bolje upravljanje sadržajem i isticanje teksta bojama.

Dnevnik

Aplikacija za vođenje dnevnika koja omogućava praćenje raspoloženja, ciljeva pisanja, kao i jednostavno pretraživanje i sortiranje unosa. Dostupni su i widgeti za početni ili zaključani ekran.

Koji uređaji su kompatibilni s ovom nadogradnjom?

iPhone 16
iPhone 16 Plus
iPhone 16 Pro
iPhone 16 Pro Max
iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (od druge generacije)

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech