Pretraži

Usvojio ga, pa ga se odrekao! Tragična sudbina sina holivudskog glumca – izgubio mamu i sestru, a otac neće ni da čuje za njega

Showbiz
0
Credit: Billy Bennight/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumac Pirs Brosnan uvek je isticao koliko mu je porodica važna, kao i koliko ceni porodične vrednosti, a poznato je da je ponosni otac četvorice odraslih sinova, Kristofera, Šona, Parisa i Dilana, kao i pokojne ćerke Charlotte.

Brosnan je često govorio o „dragocenom“ vremenu koje provodi sa svojom decom nakon što su i njegova ćerka Šarlot i supruga Kasandra preminule od raka jajnika.

Nažalost, njegov odnos sa najstarijim sinom Kristoferom prekinut je pre dve decenije, a navodno su još uvek otuđeni i bez bliskog kontakta.

Kristofer je rođen 11. novembra 1972. godine kao dete Kasandre i Dermota Harisa. Par se razveo 1978. godine, a ona se udala za poznatog glumca godinu dana kasnije.

Nakon što je bivši Kasandrin muž i otac njeno dvoje dece, Dermot, preminuo 1986. godine, Pirs koji je najpoznatiji po ulozi Džejmsa Bonda usvojio je Kristofera i njegovu stariju sestru Šarlot.

Credit: Ron Wolfson, 1992, All Rights Reserved / Everett / Profimedia

Pirs i Kasandra su kasnije dobili sina Šona, rođenog 1983. godine. Porodica je delovala blisko i često su se zajedno pojavljivali na javnim događajima, srećni i nasmejani u najsrećnijim godinama njihovog braka.

Međutim, njihov život je doživeo preokret kada je Kasandri dijagnostikovan rak jajnika. Ona se borila s bolešću četiri godine pre nego što je preminula 1991. godine, ostavljajući Pirsa da sam odgaja njihovo troje dece decu. Ovaj srceparajući gubitak je pogodio celu porodicu, ali je imao posebno značajan uticaj na Kristofera.

Nakon majčine smrti, on je počeo da se bori sa bolestima zavisnosti. Uprkos Pirsovim naporima da mu pomogne, njegova zavisnost se vremenom pogoršavala.

Glumac je govorio o problemima svog sina u intervjuu za Playboy magazin 2005. godine, kada je rekao: „Kristofer je još uvek veoma izgubljen. Šokantno izgubljen. Molim se za njega. Mislim na njega. On je testirao sve u ovoj porodici, ali najviše sebe.“

Uprkos brojnim pokušajima rehabilitacije i intervencija, mladić se borio da ostane trezan, a njegov odnos s ocem bio je na velikom iskušenju.

Brosnan je doneo tešku odluku da prekine odnos sa Kristoferom u nadi da će ga to podstaći na oporavak. U to vreme, rekao je da veruje da njegov sin „zna kako da se izvuče,“ ali da „ne želi.“

„Nikada u potpunosti ne možete da ih se odreknete,“ napomenuo je. „Ali ja sam prekinuo kontakt sa Kristoferom. Morao sam da mu kažem, ‘Idi. Počni da živiš ili počni da umireš.’ On je u mojim molitvama.“

Uprkos otuđenju, Pirs navodno nikada nije izgubio nadu u sinovljev oporavak. Konstantno izražava svoju ljubav prema njemu, a na Dan očeva 2022. godine spomenuo je otuđenog sina u objavi na Instagramu.

„Moja ljubav zauvek vama, dragi sinovi. Paris, Dilan, Šon i Kristofer,“ napisao je. „Hvala vam duboko na ljubavi ovog Dana očeva.“

Pirsova ostala deca takođe su nebrojno puta pokušali da pruže podršku svom bratu.

U emotivnom intervjuu za The Mirror, glumac je razmišljao o svojoj ulozi roditelja, rekavši: „Možete konja odvesti do vode, ali ga ne možete naterati da pije. Pružio sam mu ruku i dao sve od sebe. Ali to je na njemu, i nadam se da će uspeti.“

Pirs i njegova porodica su se suočili sa još jednom tragedijom kada je, Kristoferova sestra i glumčeva usvojena ćerka, Šarlot preminula od raka jajnika 2013. godine, iste bolesti koja je odnela njihovu majku.

Taj gubitak je bio još jedan razoran udarac za njenog brata i njegove voljene.

Odnos između glumca i njegovog sina je, navodno, i dalje zategnut. Kristofer se retko pojavljuje u javnosti, ali je u junu viđen u Londonu dok je obavljao kupovinu, izgledajući zamišljeno.

Credit: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pirs se i dalje fokusira na svoju glumačku karijeru i na drugu decu, uključujući Šona i dvojicu sinova, Dilana i Parisa, koje ima sa suprugom Kili.

Oni trenutno žive na relaciji Kalifornija-Havaji.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz