Pretraži

Rođena je sa retkim stanjem, doktori tvrdili da nikada neće moći da hoda: Slavna sportistkinja demantovala je sve loše prognoze – danas niže rekorde i uživa u ljubavi sa holivudskim zavodnikom

Showbiz
0
Foto: Lev Radin/PACIFIC PRESS / Sipa Press / Profimedia

Poznata sportiskinja i manekenka imala po rođenu je imala loša predviđanja o tome da neće moći nikada da hoda, međutim ona je demantovala sve pa svima pokazala koliko je istrajna.

Ejmi Malins je poznato ime u svetu mode, ali i sporta. Naime, američka paraatletičarka bila je vrhunska sportistkinja koja je postigla tri rekorda i to sa obe amputirane noge.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aimee Mullins (@aimeemullins)

Naime, Ejmi je rođena bez potkolenice, što je rezultat retkog medicinskog stanja koje se zove fibularna hemimelija. Sa samo godinu dana su joj amputirali obe noge ispod kolena.

Nakon toga predviđali su joj ne tako svetlu budućnost. Doktori su tada priznali njenim roditeljima da ona verovatno nikada neće moći da hoda, kao niti da funkcioniše bez nečije pomoći. Ipak, kako se kasnije ispostavilo oni su veoma pogrešili, a doktor koji joj je to prognozirao jednom prilikom se našalio sa njom i rekao joj da zbog nje ispada da laže.

Naime, ne samo da je uz pomoć protetskih nogu naučila sama da hoda, ona je naučila i da trči i to jako dobro. Devojka kojoj su predviđali život koji će morati da živi uz nečiju pomoć izrasla je u vrhunsku sportistkinju, prvog takmičara ikada sa amputiranim udovima koji je postao član Nacionalne univerzitetske sportske asocijacije. Na Paraolimpijskim igrama 1996. u Atlanti postavila je tri svetska rekorda – u trkama na 100 i 200 i u skoku u dalj.

Ipak ona se ovde nije zaustavila, pa je paralelno sa sportskim uspesima izgradila i karijeru modela, kao i motivacionog govornika.

Ejmi je 1999. godine prošetala pistom za čuvenog dizajnera Aleksandra Mekvina na drvenim, ručno rezbarenim protezama sa štiklom od 15 centimetara, rame uz rame sa Kejt Mos i Naomi Kembel. Kako je kasnije navodila, ovaj trenutak je u mnogome uticao na tok njenog kasnijeg života.

Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Malo nakon ovoga njen život je krenuo uzlaznom putanjom, pa je tri godine kasnije snimila i svoj prvi film “Cremaster 3″ u kom je glumila čak šest različitih likova. Osim slave ovaj posao joj je doveo i ljubav njenog života.

Naime, 2013. godine upoznala pet godina mlađeg britanskog glumca Ruperta Frenda, a samo nekoliko meseci kasnije par se i verio. Na ludi kamen su stali 2016. godine na tajnoj, intimnoj ceremoniji.

Premda se svoju intimu trude da drže u privatnosti glumac je 2018. samo kratko prokomentarisao da mu je žena najveća podrška:

„Ejmi je za mene neprocenjiva u svakom pogledu i od velike ke pomoći u svakom mom projektu.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz