Pretraži

„Na publici je da proceni šta je realnost, a šta fikcija“: Đorđe Maraš objavio novi singl i spot – „N’oubliez Jamais“ je na svim platformama!

Muzika
0
Foto: Youtube printscreen/Maraš

Novi singl i spot Đorđa Maraša, koji svoje prezime koristi kao pseudonim, ugledali su svetlost dana.

Numera „N’oubliez Jamais“ ima tipičan trapsoul, pomalo mračan, senzualan, i primamljiv zvuk, na koji smo uostalom navikli od Maraša.

Ovaj crnogorski artist, sa dugogodišnjim prebivalištem u Beogradu, ovog puta nije samostalno radio na pesmi, kao što je to bivao slušaj do sada. Na numeri su se kao autori našli su i Kaufmann i Habibo koji su svoje stvaralačke sposobnosti prilagodili stilu i pravcu koji gradi Maraš, dok je za instrumental bio zadužen Wizard iza kog se pseudonima krije Kemal Čuljević, koji je do sada saradjivao sa nekim od najvećih regionalnih zvezda ove muzike, pretežno misleći na BiH scenu.

Na pitanje, šta njemu znači baš ova priča koju je ispričao u pesmi, Maraš kaže:

  • Iako se u tekstu, sa maternjim jezikom, delimično mešaju francuski i engleski jezik, pa to sve dobija naizgled neku dublju notu, zapravo je priča relativno prosta. Psihička borba jednog mladića, u sitnim satima. Sa jedne strane želi tu neku osobu sad i odmah ispred sebe, dok je sa druge strane na neki način prezire zbog te momentalne nedostižnosti. Spot ima dve polovine, koje su maltene dva paralelna univerzuma. Na publici je da procijeni šta je realnost, a šta fikcija. Što se zvuka tiče, zbog te neke svoje istripovanosti i takozvanog „moody“ vajba, verujem da će biti dobra pratnja u kolima, da ne kažem i u svim posle ponoćnim momentima – ističe Maraš o novoj pesmi koju je izdao pod label-om IDJTunes.

Da se sve to upakuje u jednu kompaktnu celinu potrudio se producent Dragan Ponjević – Ponk, kog ne treba puno predstavljati, a čijem uhu od starta Maraš nepokolebljivo veruje, kada su u pitanju miks i mastering.

Za spot je bila zadužena, kako Maraš kaže, proverena ekipa pod dirigentskom palicom fenomenalnog Branislava Pećaranina, koji već par decenija drži sam vrh srpske i regionalne video produkcije. Krediti sa montažu idu mladom Davidu Dakiću.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Muzika