Kejt Midlton važi za omiljenu princezu britanske nacije, a sada je isplivao recept za njenu omiljenu letnju salatu koja će vas zasigurno osvežiti u ovim vrelim danima.
Sjajne vesti: Ukoliko ste uvek želeli da se hranite kao princeza sada to i možete. Omiljeni recept za letnju salatu princeze od Velsa pun je antiinflamatornih, zdravih sastojaka za creva.
Pre par godina izvor blizak Midltonovoj otkrio je da ona apsolutno obožava da jede osvežavajuću salatu od lubenice, koja je savršena za osveženje tokom vrelog dana. „Salate od lubenice su sastavni deo Kejtinih ručkova i uključuju sočnu lubenicu pomešanu sa avokadom, lukom, krastavcem i fetom — savršena kombinacija slatkog i slanog,” rekli su.
Za početak, svih osam sastojaka u ovom jelu obiluju zdravstvenim benefitima, čineći ovu salatu od lubenice i ukusnom i veoma dobrom za vas. U ovom videu, @kalejunkie, Nikol Kešijan Modik deli svoj jednostavan recept za omiljenu salatu Kejt Midlton.
View this post on Instagram
Recept sadrži mešavinu voća i začina, kao što su iseckana lubenica, krastavac, avokado i nana. Zatim se sve to pomeša sa vinegretom od jabukovog sirćeta, soka od limete bogatog vitaminima, maslinovog ulja zdravog za srce, uz odgovarajući dodatak soli i bibera. Na kraju, salata se završava sa izmrvljenom fetom, bogatom kalcijumom i proteinima.
Lubenica se sastoji od više od 90 procenata vode, što je čini savršenim rešenjem za hidrataciju tokom vrelih letnjih meseci. Takođe je puna antioksidanata i vitamina C koji pomaže jačanju imunog sistema i pospešuje proizvodnju kolagena.
Naravno, i ostalo voće u ovom receptu takođe sadrži hranljive sastojke, uključujući krastavac, jednu od najhidratantnijih namirnica svih vremena. Krastavac je pun drugih hranljivih sastojaka i minerala, kao što su vitamin C, kalijum, magnezijum, vitamin K, vitamini B, mangan i bakar.
Na kraju, ne možemo da ne pomenemo avokado. Ovo ukusno voće je puno zdravih masti, vlakana i antioksidanata.
3 šolje lubenice, bez semenki i iseckane na kockice
1 engleski krastavac, iseckan
1 avokado, iseckan
1/2 šolje feta sira, izmrvljen
1 veza nane, iseckana
1/4 šolje maslinovog ulja
1 limeta
2 kašike jabukovog sirćeta
So i biber, po ukusu
U veliku posudu dodajte sve sastojke. Promešajte i prilagodite so i biber po potrebi, i uživajte!
Comments (0)
There are no comments. Be the first and leave a comment.