Pretraži

Šta se krije iza Instagram objave princeze Dubaija u kojoj javno ostavlja muža? Ove reči je nekoliko puta ponovila, a za to postoji poseban RAZLOG

Showbiz
0
Foto:Printscreen/Instagram:hhshmahra

Ćerka vladara Dubaija, Mahra rešila je da na je njenom braku sa suprugom sa kojim je godinu dana bila zajedno došao kraj, a njega je o tome obavestila putem Instagram objave.

Princeza Dubaija šokirala je javnost kada je javno ostavila svog supruga i to dva meseca nakon što su dobili prelepu devojčicu.

Naime, ćerka vladara Dubaija je na svom Instagram profilu objavila vest koja je šokirala javnost i velikom brzinom počela da se širi na internetu.

„Dragi mužu, pošto si zauzet društvom drugih ljudi, na ovaj način proglašavam naš razvod. Razvodim se od tebe, razvodim se od tebe i razvodim se od tebe. Čuvaj se. Tvoja bivša žena“.

Premda ona nije dodala ništa osim toga, i više je nego jasno da je ona rešila da na ovaj, malo čudan i neobičan način ostavi svog supruga sa kojim je stupila u brak pre samo godinu dana. Ipak, mnogi su se zapitali zašto je baš tri put ponovila „razvodim se od tebe“, ali za to postoji objašnjenej.

Naime, smatra se da je ovaj način pisanja inspirisan muslimanskom tradicijom trostrukog odricanja.

Ova praksa se naziva „talaq thalatha“, a podrazumeva da muž ženi tri puta zaredom izjavi da se razvodi od nje, čime par biva razveden, bar u očima islama. Samo što je ona ovim zamenila uloge, kao i sredstvo komunikacije, pa se ovo može nazvati vrstom modernizacije stare tradicije.

Ono što su hiljade njihovih pratilaca primetili jeste da se njih dvoje više ne prate na društvenim mrežama, kao i da su obrisali sve zajedničke fotografije.

 

Inače, Šeika Mahra ima 30 godina i ćerka je Mohameda bin Rašida Al Maktuma, vladara Dubaija i premijera UAE. Ova mlada dama je diplomirala međunarodne odnose na jednom londonskom univerzitetu, a veliki je zagovornik ženskih prava, kako prenosi „Daily Mail“.

Njen partner od koga je odlučila da se razvede, Šeik Mana, je poznati preduzetnik koji dosta vremena provodi u Londonu i Velikoj Britaniji, gde poseduje skupoceno imanje i još nekoliko nekretnina.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz