Pretraži

Brisani i prepravljani članci o ženi koju nazivaju ljubavnicom princa Vilijama: Svi se pitaju ko stoji iza radnji koje su izazvale burnu reakciju javnosti

Showbiz
0
Credit: Jordan Pettitt / AFP / Profimedia

Uklanjanje i iznova uređivanje novinskih članaka o navodnoj ljubavnici princa Vilijama, Rouz Hanberi izazvalo velike sumnje javnosti.

Poznato je da je od početka godine kraljevsku porodicu potresao skandal vezan za Kejt Midlton. Nakon operacije abdomena kojoj se podrvgla, ona se na neko vreme povukla sa svojih dužnosti, a o omiljenoj princezi se neko vreme ništa nije znalo i nije mogla biti viđena nigde u javnosti što je probudilo zabrinutost naroda.

Oni su zahtevali oglašavanja palate ili same princeze, te su ubrzo krenule da kolaju i razne teorije zavere, a u epicentru jedne od njih se našla markiza Rouz Hanberi.

Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona je proglašena za ljubavnicu princa Vilijama i navedena kao jedan od razlog zašto se Kejt ne pojavljuje, uz tvrdnje da je princeza zbog nje doživela nervni slom, pobegla iz palate, tražila razvod.

Čak i Kejtino prvo pojavljivanje nakon objave da je bolesna nije sprečilo glasine o lošem odnosu između kraljevskog para  glasine, čak ih je i podstaklo.

Princ Vilijam Kejt Midlton
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Naime, princeza se pojavila u javnosti kako bi odala poštovanje kralju Čarlsu. Ona je viđena kako u kočiji napušta Bakingemsku palatu sa svoje troje dece, princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luijem, 6, uoči zvanične proslave rođendana kralja Čarlsa III.

Ipak, ono što su fanovi primetili tom prilikom jeste da su Vilijam i Kejt bili veoma distancirani, te da je jasno da odnosi među njima nisu najbolji i da je par pred razvodom.

I taman kada se činilo da ne može dalje, došlo je do novog razvoja događaja. Naime, Eli Hal, novinarka koja piše o britanskoj kraljevskoj porodici za Vulture, primetila je uklanjanje i iznova uređivanje novinskih članaka o Rouz objavljenih između 2019. i 2024. godine.

Iz tog vremenskog perioda, piše Hal, izbrisan je 21 tekst, šest je uređivano kako bi se iz njih uklonile određene informacije, a među medijima koji su brisali ili menjali tekstove su neki od najpopularnijih britanskih tabloida.

Zanimljivo je da se većina nestalih tekstova nije bavila glasinama o aferi, već su sadržali aluzije na napetosti između princeze od Velsa i njene navodne „dugogodišnje najbolje prijateljice“.

Ova objava je naišla na burnu reakciju fanova koji se pitaju koji je razlog da je toliki broj medija odlučio da briše i menja napise o Rouz i svi se pitaju da li nečija intervencija stoji iza tog, a povodom ovoga se jedino oglasio „Guardian“, koji je naveo da su „izmene napravljene nakon internog uredničkog razmatranja, a ne nakon nekog spoljašnjeg kontakta“.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz