Pretraži

„Progoniteljka“ iz kontroverzne serije „Baby Reindeer“ tuži Netfliks: Zahteva odštetu od 170 MILIONA, a evo šta se navodi u tužbi

Popcorn
0
Foto: Youtube printscreen/Netflix

Žena koja je bila inspiracija za progoniteljku iz hit Netfliksove serije „Baby Reindeer“, Fiona Harvi, navodno je podnela tužbu protiv striming servisa i zahteva odštetu od čak 170 miliona dolara.

Advokatica Fiona Harvi (58) iz Velike Britanije, koja tvrdi da je lik Marte iz kontroverzne serije „Baby reindeer“ zasnovan upravo na njenom životu, pokrenula je tužbu pred sudom u Los Anđelesu, tvrdeći da ju je Netflix namerno podvrgao emocionalnom stresu i narušio njenu reputaciju.

Serija, koju je kreirao njen glavni glumac Ričard Gad po istinitim događajima iz svog života, prati život ambicioznog komičara Donija Dana kog žena po imenu Marta, nakon naizgled prijateljskog susreta, počinje da uhodi, čeka ga ispred kuće, šalje mu hiljade mejlova, pa čak i uznemirava njegove roditelje i postaje nasilna prema njegovoj devojci.

Serija je za kratko vreme obišla svet i okupirala pažnju gledalaca koji su ostali zatečeni šokantnom pričom njenog tvorca, a u nedeljama koje su usledile nakon objavljivanja serije podigla se prava bura, a korisnici društvenih mreža svim silama su se trudili da saznaju ko je „prava Marta“ po kojoj je nastao lik progoniteljke.

U međuvremenu, ne samo da su internet detektivi pronašli Martine profile na društvenim mrežama, već je u javnost istupila i žena pod imenom Fiona Harvi, koja tvrdi da je ona „prava Marta“, a koja je u više intervjua govorila ovoj temi, dok se posebno se izdvojilo eksplozivno gostovanje kod Pirsa Morgana.

Nakon toga više poznatih ličnosti i političara otkrilo je da ih je Harvi (58) navodno proganjala u prošlosti, a medije su sada preplavile informacije o tome da je Harvi odlučila da nakon svega tuži Netfliks i da traži novčanu odštetu od najmanje 170.000.000 dolara.

Harvi kao osnove za tužbu navodi „klevetu, namerno nanošenje emocionalnog stresa, nemar“, kao i „kršenje njenog prava na privatnost“.

U tužbi se navodi i da je Netfliks u seriji koja počinje rečima „Ovo je istinita priča“ izneo, kako kaže, „brutalne laži o njoj“.

  • Laži koje su optuženi ispričali o Harvi pred preko 50 miliona ljudi širom sveta uključuju da je Harvi dva puta osuđeni progonitelj koji je osuđena na pet godina zatvora i da je Harvi seksualno napala Gada. Optuženi su govorili ove laži, i nikada nisu prestali, jer je to bila bolja priča od istine, a bolje priče su donosile novac – navodi se u tužbi, te se nastavlja:

– Kao rezultat laži optuženih, malverzacija i krajnje nepromišljenog ponašanja, život Fione Harvi je uništen. Jednostavno, Netfliks i Gad su uništili njenu reputaciju, ličnost i život.

Tokom gostovanja kod Pirsa Morgana Harvi je napomenula da će preduzeti pravne radnje i više puta je negirala da je uhodila Gada u stvarnom životu. Sada se čini da je ispunila obećanje, a ovu tužbu nisu komentarisali ni Ričard Gad, ni Netfliks.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn