Pretraži

Loš period za Midltonove: Porodica princeze od Velsa se suočava sa novim problemom nakon vesti o Kejtinoj bolesti

Showbiz
0
Credit: Andrew Milligan / AFP / Profimedia

Majka princeze Kejt Midlton, Kerol Midlton, očajnički pokušava da zaštiti ćerku od razornog udarca za porodicu dok prolazi kroz lečenje raka, ekskluzivno otkriva Us Weekly.

Kerol i njen suprug Majkl Midlton, koji su takođe roditelji Pipi i Džejmsu Midltonu, suočavaju se sa ozbiljnim dugom koji navodno nisu u mogućnosti da isplate.

Prema britanskom novinskom listu The Times, par ne može da pokrije „troškove bankrotstva od 260.000 funti (više od 329.000 dolara)“ za njihovo preduzeće „The Party Pieces Company“.

Firma odgovorna za rukovođenje bankrotstva Keroline firme priznala je da par ne može da plati nagomilane troškove i dugove

Kompanija „The Party Pieces“, osnovana od strane Midltonovih još 1987. godine, otišla je u stečaj prošlog juna, ostavljajući poveriocima dug od 2,6 miliona funti.

Ali dok se porodica suočava sa poslovnim problemima, saznaje se da Kerol, koja se ne odvaja od ćerke još otkako je princeza dobila dijagnozu raka, odlučna da spreči svoju ćerku da brine o njihovim problemima.

„Kerol očajnički pokušava da održi Kejt potpuno skoncentrisanu na svoj oporavak. Ovo je vrlo zabrinjavajuće vreme za porodicu, ali oni ne traže pomoć od svoje dece i ne žele da ih brinu“, otkriva izvor za „Us Weekly“, pa dodaje.

„Kejt i njeni roditelji su veoma bliski i uvek se čuju jedni sa drugima, ali razgovor o poslu je zabranjen jer se ona mora fokusirati na svoje zdravlje.“

Kraljevski komentator Afua Hagan takođe kaže za „Us Weekly“: „Kerol će učiniti sve što može da zaustavi svoju ćerku da se stresira dok prolazi kroz hemoterapiju. Ovo je stresno vreme trenutno i ona će uložiti sve napore da zaštiti svoju ćerku od ovoga,“ kaže Hagan. „Party Pieces je propao i to je bilo razorno za porodicu, ali Kerol je sada najviše zabrinuta za Kejtino blagostanje.“

Pre nego što se udala za princa Vilijama, Kejt je radila kao menadžer projekata upravo za porodičnu kompaniju. Međutim nakon veridbe i zbog svojih kraljevskih obaveza koje su je čekale nakon udaje, Kejt je prestala sa radom pre venčanja sa princem Vilijamom 2011. godine.

Kraljevski službenik rekao je magazinu People u to vreme: „Predala je svoj posao kolegama i sada se priprema za svoj budući život.“

Godine 2021. izveštaji su govorili da je „Party Pieces“ doživeo veliki gubitak od preko 250.000 funti ($316.000) usled efekata pandemije. Uprkos tome, kompanija je pokrenula prodajno partnerstvo u SAD-u, u nadi da će to pokrenuti posao nabolje.

Međutim, firma je ubrzo bila prinuđena da angažuje konsultantsku kompaniju Interpath, od koje je dobila opcije za rešavanje nastalog problema koje su, prema britanskom „The Daily Telegraph-u“, uključivale „prodaju ili pronalaženje novih investitora“. Posle toga, kompanija je pala pod stečaj, sa dugom od preko 2,5 miliona funti ($3,16 miliona).

Autor Kristofer Anderson koji je napisao nekoliko knjiga o odnosima u kraljevskoj porodici rekao je za „Us Weekly“ da s obzirom na „sve što se dešava sa kraljevskom porodicom u ovom trenutku“, malo je verovatno da „poslovni neuspesi Midltona“ izazivaju zabrinutost.

„Uz borbu kralja sa rakom i Kejtinu bitku s rakom, poslednje što im je na pameti je koliko Midltoni duguju svojim poveriocima,“ rekao je. „Moramo imati na umu da se Kerol Midlton fokusira na pomaganje svojoj ćerki da se nosi sa razarajućom dijagnozom koja je uzdrmala celu porodicu. Buduća kraljica se oduvek jako oslanjala na svoju majku za emocionalnu podršku i ohrabrenje, a sada traži oslonac više nego ikada.“

Anderson je dodao i da je kralj svestan koliko važnu ulogu igra Kejtina majka u oporavku princeze, kao i da je uveren da će kralj Čarls, koji i sam bori bitku sa opakom bolešću znati to da ceni: „Mislim da kralj posebno ceni koliku važnu ulogu igra Kerol Midlton u održavanju raspoloženja svoje ćerke u ovom ključnom trenutku.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz