Pretraži

GOOGLE ZABRANIO HUAWEI TELEFONE: Evo šta će se zbog toga desiti korisnicima u Srbiji

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Guglova firma "Alfabet" je rešila da prekine deo saradnje sa proizvođačem mobilnih telefona Huaveijem. Iako nije došlo po potpunog prestanka saradnje jer će Huavei i dalje imate pristup Android operativnim sistemima ovo će se dosta odraziti na korisnike Huaveija širom sveta.

——————– Sponsored ——————–

Za korisnike Huavei mobilnih telefona u Srbiji to znači da više neće moći da automatski ažuriraju Android operativne sisteme, neće moći da pristupe Gmail-u, Google Play Store-u, YouTube-u i ostalim aplikacijama čiji je vlasnik Gugl.

Jedina dobra vest je što će se ove promene za sada odnnositi samo za buduće vlasnike ovih telefona u Srbiji, dakle svi koji tek žele da kupe ove telefone više neće imati pristup svemu navedenom od datuma kada Gugl to odluči.



Međutim, budući korisnici Huavei telefona bi mogli da reše ovaj problem, ako i kad do njega dođe, tako što će sami naknadno ažurirati sistem (jer se to više neće događati automatski), tako što će instalacijom Gapps paketa imati iste mogućnosti koje imaju vlasnici mobilnih telefona nekih drugih proizvođača.

Huavei već godinama radi na razvoju svog operativnog sistema.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech