Pretraži

NIJE ČAK NI PLAVE BOJE: Facebook predstavio novi logo, mnogi su se iznenadili

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Kompanija Facebook je danas predstavila novi logo koji predstavlja kompaniju u sklopu koje su Facebook, Instagram, WhatsApp i ostali.

——————– Sponsored ——————–

Logo je veoma jednostavan – reč Facebook ispisana je velikim slovima, a predstavili su ga u obliku GIF-a tokom kojeg se reč pojavljuje u različitim bojama, odnosno bojama aplikacija koje kompanija Facebook obuhvata (zeleno za WhatsApp, roze za Instagram…).

  • Hteli smo da napravimo razliku između aplikacije i kompanije – objasnili su iz Facebook-a.


Logo bi trebalo da počne da se koristi sledeće nedelje i biće umetnut u sve proizvode i aplikacije nad kojima Facebook ima vlasništvo kao i u promotivne materijale, piše Index.

Pre nekoliko meseci iz Facebook-a su najavili da će u sve svoje aplikacije ubaciti "by Facebook", ali tek sada je otkriveno da će umesto prepoznatljive plave ikone Facebook-a stajati ovaj novi logo.

Do sada su iz Facebook-a za sve koristili prepoznatljivi logo društvene mreže Facebook, ali za 15 godina postojanja Facebook je postao mnogo više od samo društvene mreže pa su skladno tome zatražili i novi način predstavljanja.

  • Ljudi moraju znati koja kompanija stoji iza proizvoda koji koriste – objasnio je ovaj potez Antonio Lućio iz Facebook-a na News room-u kompanije.

Na društvenoj mreži Facebook logo će ostati isti kao i do sada.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech