Pretraži

BESPLATNE LICENCE: Ove softvere i usluge možete da koristite za džabe tokom pandemije korona virusa!

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Svesne takve situacije, mnoge softverske kompanije priskočile su u pomoć nudeći besplatne licence za svoje softvere, kao i nove mogućnositi njihovog korišćenja, kako bi olakšali rad u ovim iznuđenim uslovima. Sajt Bleeping Computers sastavio je listu softvera koji će u naradnom periodu korisnicima biti dostupan besplatno, kako bi se zaposlenima olakšao rad od kuće.



  • Adobe je đacima, studentima i obrazovnim institucijama omogućio upotrebu Adobe Creative Cloud-a na zahtev, što će biti omogućeno do 31. maja. Školama, firmama i vladinim agencijama ta komapnija je takođe ponudila besplatan pristup svom rešenju za onlajn konferencije – Adobe Connect do 1. jula.

  • Cisco je nadogradio svoj softver za sastanke Webex koji sada podržava neograničenu upotrebu i do 100 ljudi po sesiji, za virutalne sastanke. Onima koji nisu korisnici Webexa omogućeno je njegova besplatna upotreba u trajanju od 90 dana.

  • Cloudflare je malim firmama u celom svetu omogućio besplatno korišćenje svog sistema Cloudflare for Teams u trajanju od šest meseci.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

– Discord je poboljšao svoju besplatnu uslugu Go Live streaming, tako da ona sada može da podrži 50 korisnika istovremeno, umesto dosadašnjih.

  • Google korisnicima usluga G Suite i G Suite for Education omogućio besplatan pristup uslugama video konferencije. Time se stvara mogućnost za održavanje virtuelnih sastanaka za 250 učesnika po pozivu, striming u realnom vremenu za 100.000 gledalaca, kao i za snimanje sastanaka i njihovo skladištenje i kasnije prikazivanje.

  • LogMeIn nudi besplatan rad na daljinu kroz besplatne tromesečne licence za kirišćenje servisa GoToMeeting.

  • Microsoft je za svoju uslugu Microsoft Teams ukinuo pretplatu za korišćenje u naredih šest meseci.

  • TechSmith omogućava besplatne licence za korišćenje njhovog softvera za pristup ekranu udaljenog računara – TechSmith Snagit i sinhronizovanu platformu za rad sa više računara – TechSmith Video Review, i to do 30. juna.

  • Zoho nudi besplatan pristup istoimenom softverskom paketu za rad na daljinu do 1. jula 2020. godine, prenosi Telegraf.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech