Pretraži

OMOGUĆIĆE ,,KUCANJE“ MOZGOM? Facebook gradi novu naprednu tehnologiju

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Iako nije bilo jasno da li će se smela ideja ikada ostvariti, osećala se inovativna i drugačija atmosfera. Međutim, desilo se onda da je izvršni direktor DARPA napustio Facebook nekoliko meseci kasnije. Godinu dana nakon toga, zgrada 8 je preimenovana u Portal, napravljen je uređaj Portal koji treba da se takmiči sa konkurentskim proizvodima Amazona.



Facebook ostaje jedna od najvrednijih, najvećih i najpoznatijih tehnoloških kompanija na svetu. Ona, zajedno sa Googleom, dominira tržištem oglašavanja na mreži. Poslednjih godina Facebook je postao poznat po kloniranju različitih karakteristika platformi koje ima u svom vlasništvu, nego po inovativnim rešenjima. Zbog toga se analitičari pitaju da li ova kompanija radi išta što će zaista biti novo, inovativno i kvalitetno, ili će ići već utabanim stazama.

Onda kada Facebook nije mogao da pobedi konkurenciju, on je jednostavno davao novac i kupovao ih. Tako je izvršio spajanje sa WhatsApp-om, Instagramom, Oculusom i drugima. Zbog toga što je kupovao konkurenciju, došlo je do nadzora regulatornih tela u Sjedinjenim Američkim Državama, čime je omogućena velika istraga zbog potencijalnog monopola na tržištu kako bi se ugušila konkurencija i smanjio uticaj rivala. Za sada ne deluje da je Facebook na putu velikog tehnološkog dostignuća, ali ovakav gigant sasvim sigurno ne miruje, ostaje nam da vidimo u kom će se pravcu razvijati.
 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech