Pretraži

TikTok negira navode da koristi platformu za praćenje podataka

Hi-Tech
0
Screenshot: Youtube/ ABC News

TikTok poriče da bi se mogao koristiti za praćenje američkih građana. Iako TikTok trenutno čuva podatke o evropskim korisnicima u SAD-u i Singapuru, on je usredsređen na ograničavanje broja zaposlenih koji imaju pristup evropskim korisničkim podacima. Pristup je podložan nizu bezbednosnih kontrola i protokola za odobravanje.
 



Britanski parlament zatvorio je svoj TikTok nalog u avgustu nakon što su poslanici izrazili zabrinutost zbog rizika da podaci budu prosleđeni kineskoj vladi. Visoki poslanici i kolege pozvali su da se nalog ukloni dok TikTok ne pruži verodostojna uveravanja da se nikakvi podaci ne mogu predati Pekingu.

Nadzorni organ ispituje TikTok-ovu obradu ličnih podataka dece i da li je postupio u skladu sa zakonima EU u vezi sa prenosom ličnih podataka u druge zemlje, kao što je Kina. U junu ove godine TikTok je saopštio da je migrirao informacije američkih korisnika na servere koje vodi američki softverski gigant Oracle u Ostinu. Prošlog meseca, TikTok je demantovao izveštaj da je kineski tim u ByteDance-u planirao da koristi aplikaciju za praćenje lokacija američkih građana.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech