Pretraži

„TO JE SAMO NAČIN DA SE DOĐE DO NOVCA“: Luke Black bez dlake na jeziku o narodnoj muzici

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/lukeblackmusic

Luke Black će predstavljati našu zemlju u Liverpulu sa pesmom "Samo mi se spava", a svojom pojavom je privukao mnogo pažnje.



On se, iako je jako mlad, ne plaši da iskaže javno svoj stav, pa je tako ovog puta otkrio i šta misli o muzici u našoj zemlji.

– Mislim da muzička scena u Srbiji oslikava kulturno stanje na ovim prostorima, odnosno kako vaspitamo kulturu takva nam je i muzika. Generalno gledano, divim se ljudima koji hrabro, i to moram reći hrabro, rade ono što im je najprirodnije, a da to nije narodna muzika. Kad kažem narodna muzika mislim na ovaj aktuelni turbo-folk – rekao je on za magazin Optimist.

– Narodna muzika je okej, i treba da postoji, ali ne privlači me jer je mi deluje kao opcija D u celoj muzičkoj priči. Posmatram je samo kao način da se dođe do novca, a to mi onda nije muzika nego bankomat. Nadam se da će se ljudi malo otvoriti i ka nekim drugim stvarima i da će svi muzički žanrovi moći da postoje i imaju šansu u isto vreme – zaključio je on.

Inače, na predstojećoj Evroviziji, prema kladionicama, najveće šanse za pobedu ima švedska predstavnica Lorin, koja je već jednom pobedila 2012. godine, dok je Luke Black trenutno na 16. poziciji.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz