Pretraži

AVATAR 2: Svi detalji o nastavku najplaćenijeg filma svih vremena

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/JoBlo Movie Trailers

Film ,,Avatar" oborio je sve rekorde kada se pojavio u bioskopima 2009. godine, a njegov režiser Džejms Kameron je smislio nastavak priče i pre nego što je prvi deo ugledao svetlost dana. Ljubitelji naučne fantastike s nestrpljenjem očekuju nastavak ovog kultnog filma željno iščekujući da vide šta im je pripremio tvorac Terminatora i Titanika. 

Međutim, s obzirom na to da toliko dugo čekaju fanovi su postali izuzetno zabrinuti, ali postoje i oni koji su sigurni da će ovoliko čekanje da opravda uloženu milijardu u film. 



Ono što je poznato, otvrđeno je da film u svojoj radnji ima vremenski skok i fokus na porodicu. Slično tome, vrlo se malo zna o ulozi u filmu, ali zlikovac Stephena Langa će se nekako vratiti iz mrtvih, a film će sadržavati puno podvodne akcije, što će zahtevati da Avatar razvije sve vrste novih tehnologija.

Prema direktoru, Avatar 2 će imati osmogodišnji vremenski skok, a sa njim će doći i dolazak novog lika. Naši protagonisti iz prvog filma Jake i Neitiri nisu gubili vreme baveći se poslom nakon završetka prvog filma, jer će njihova ćerka imati osam godina na početku Avatara 2. Bilo da je reč o spektaklu i bez supstancije ili neočekivano dubljem, jačem nastavak poput Terminatora 2: Sudnji dan ostaje da se vidi, ali nesumnjivo je uzbudljivo čuti da je Avatar 2 namenjen porodičnoj priči.

Producent Jon Landau otkrio je da će se i Avatar 2 i njegovi sledeći nastavci fokusirati na porodicu kao svoju sveobuhvatnu temu, dok će sami filmovi takođe funkcionisati kao samostalne priče. Landau je potvrdio da će Avatar 2 i obroci franšize koji slede film iz 2022. stvoriti epsku priču koja priča priču o jednoj porodici kroz masivnu, višefilmsku sagu. S obzirom na ambiciju filma, nesporno je da će Avatar 2 biti jedan od najvećih filmova 2022. (ako ponovo ne bude odložen). Ne samo da će porodična priča proširiti ionako veliku glumačku ekipu, fokus Avatar 2 na sledeću generaciju Na'vija znači da će film istraživati svet Pandore, dok će Jake i njegovo novootkriveno leglo susresti oba nova plemena Na'vi i istražite nove delove izmišljenog svemira filma Pandora. Ovo će podrazumevati i neko istraživanje okeana planete, jedinstveni predlog koji je naveo Cameron da razvije novu tehnologiju snimanja filmova upravo u tu svrhu.

Veliki deo akcije filma odvijaće se pod vodom. Ovo je stvorilo neke neobične probleme režiseru, koji je poslednju deceniju proveo prilagođavajući tehnologiju snimanja pokreta koja se koristi u Avataru da bi funkcionisala pod vodom. Avatar 2 Jamesa Camerona odložen je već šest puta, pa se razumljivo čak i tvrdoglavi fanovi pitaju da li će dugo očekivana naučnofantastična rata ikada zaista biti objavljena. Ali ovaj tehnološki blok čini kašnjenja razumljivim, kao što su Cameron i saradnici. rade na razvoju novih tehnika za snimanje filmova i opreme za nastavak.

Od svih likova koji se vraćaju za Avatar 2, ime koje je izazvalo najviše uzbuđenja mora biti Stephen Lang kao pukovnik Miles Kuaritch. Ne samo da se prljavi, veći od negativnog negativca prvog filma vratio za Avatar 2, već je i Cameron potvrdio da će se njegov lik vratiti u sve naredne nastavke, iako je prethodno umro na ekranu u Avataru. Pa opet, to ne bi bila franšiza Jamesa Camerona bez nekoliko suludih preokreta. Mnogi fanovi osećaju povratak franšize Avatar da dokazuju da filmovi iz 2020. godine vraćaju pametnu naučnu fantastiku, pa će Avatar 2 stizati sa velikim očekivanjima kada konačno dođe u bioskope. To je reklo, ako postoji bilo koji reditelj koji može da privuče publiku uprkos hiper-hipeu, to je James Cameron.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn