Pretraži

,,OVO JE PRVI PRAVI SRPSKI DRILL, URADILI SMO NEŠTO ORIGINALNO“: Đus otkrio sve o pesmi za drugi deo filma „Južni vetar“ i saradnji sa Avramovićem

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/Južni vetar

Numera je veoma brzo ušla u trending i izazvala lavinu reakcija na Youtube-u, a o tome je specijalno za IDJTV govorio Đus, koji je sa Šolajom pisao tekst i radio muziku, dok je miks i master radio Napoleon.

– Ovo je prvi pravi srpski drill, znači to je novi pravac. Trep se generalno gasi. Mislim da smo ga uradili baš originalno. Ima tu nekih klinaca koji su iziritirani prethodnim izdanjima u tom fazonu, pa pišu da je kopija Pop Smoke-a. On nije jedini izvođač drilla, tačnije ko zna koji je po redu – rekao je Ivan.

Poznati reper je istakao da su težili da naprave originalan zvuk, kao i da su u tome uspeli.

–  Reakcije su fenomenalne, ljudi su se oduševili flow-om, repom i uopšte celom pesmom – dodao je on.

Đus je otkrio da im je grupa "Zana" ustupila melodiju pesme "Dodirni mi kolena", koju je on iskoristio za "Pancir".

– Poslužio sam se melodijom gitare posle druge strofe, koja se pojavljuje samo jednom u pesmi i na osnovu toga što sam čuo u svojoj glavi, pomislio sam da uzmem melodiju onog pevanja. Mi smo se čuli sa Žikom iz grupe "Zana" i dobili smo apsolutno odobrenje od kompozitora. Nije to ništa nivo, ni strašno. Mislim da je baš vrh da se iz takve neke pesme izvuče u drugom kontekstu na rep – objasnio je Ivanović za IDJTV.



Ivan se dotakao spota, za koji se pobrinuo David Ljubenović, i naglasio da je, kao i pesma, originalan u svakom aspektu.

– Na snimanju spota je bio ceo kraj, Medaković i Braće Jerković. Suština je da se Voždovac stavi na mapu. Mi sa Voždovca smo ekipa koja je radila na pesmi. To su naši ljudi, naš kraj, naš teren i naša kola. Nemamo ni ribe koje su aktuelne po spotovima. Tu je jedna naša drugarica koja je u uličnom hard core fazonu. Što se stajlinga tiče, mislim da smo autentični skroz. Takvi smo svaki dan, nije tu nikakvo montiranje palo za spot – kazao je on.

Đus je priznao da ovo nije njegova prva saradnja sa rediteljem filma "Južni vetar", Milošem Avramovićem.

– Miloš Avramović je meni radio spot za pesmu "Na ulici" još 2005, 2006. godine. Poznajemo se baš odavno. Mislim da je napravio najjači brend trenutno u zemlji. Jako mi je drago što je ispoštovao urbani pravac – pohvalio ga je on, a onda i ceo projekat, koji je realizovao sa timom saradnika i glumaca.

– Prvi deo je fenomenalan, ne bi bio najgledaniji na Balkanu da nije pokidao, drugi deo takođe. To je priča mirijevskog klana i svih ostalih, koji su bili uključeni u celu tu radnju, tako da zna se koja priča ide dalje – zaključio je on.

Budući da je bio deo velikog projekta i da ima dobar odnos sa rediteljem Avramovićem, pretpostavili smo da će se možda pojaviti u drugom delu filma.

– To bih ostavio kao tajnu – bio je misteriozan na kraju.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn