Pretraži

HOROSKOP ZA 2019: Blizanci, otvaraju se prilike za ljubav i zajednicu! Vodolije, moguće je da se preselite

Astro
0
Photo: pixabay.com

Svaki horoskopski znak ima drugačije izazove tokom 2019. godine, godine u kojoj će nastati velike promene, pre svega zbog ulaska Urana u znak Bika, ali i zbog drugih planeta i aspekata, koji će pokrenuti energiju u sasvim novom pravcu.

——————– Sponsored ——————–

Pročitajte horoskop za 2019. i pripremite se za sve što dolazi. Pomoću astroloških saveta sve velike promene ćete dočekati spremni za njih.

OVAN

LJUBAV: Ove godine ljubavne teme neće vam biti u prvom planu, ali istovremeno vam se u privatnom životu neće događati ni ništa loše. Planete će se posložiti tako da će vaš fokus interesovanja biti većinom na vašem vlastitom razvoju, napredovanju, kako u znanjima, tako i u karijeri. Bićete čak spremni malo da ostavite lične stvari i društvo po strani i više se posvetiti sebi. To ne znači da ćete živeti poput pustinjaka, a ako vas ljubav ipak dotakne, biće to na miran i stabilan način. Oni u dugim vezama učvrstiće svoj odnos, a svi ostali provodiće vreme u raznim temama, pa tako i u ljubavnim, ali one neće odskakati od drugih. Povoljna Venera otvoriće vaše srce za ljubav malo jače posebno od 21.4. do 15.5, opet od 29.7. do 21.8. i još od 2.11. do 26.11.

POSAO: Godina pred vama donosi po vas povoljan razvoj situacije u profesionalnom pogledu. Lekcije koje su iza vas usmeriće vas da pošteno zasučete rukave i budete potpuno spremni za rad. Vaš uspeh i napredovanje događaće se sasvim zasluženo. Već ste navikli da tranzitni Saturn i Pluton u vašoj prirodnoj 10. kući karijere traže samo predan rad i trud i tako ćete morati i dalje. Ipak, dodatnu pomoć dobijaćete od Jupitera u Strelcu koji će vam otvoriti nove lepe prilike, možda povezane sa inostranstvom ili stručnim usavršavanjem. Uprkos ponekog neslaganja s autoritetima, obnovićete svoje ideale, a prepreke će se topiti sve više. 

ZDRAVLJE I SAVET: Mars u Ovnu dodatno će vas pokrenuti, pa pazite da ne pregorite. 7.3. Uran će potpuno napustiti vaš znak, a vi ćete (p)ostati otporniji na svaku vrstu stresa. Mir koji ćete prepoznavati u sebi, ponekad će vas zbunjivati. Bićete dobro.



BIK

LJUBAV: Najveća promena ove godine biće konačan prelazak Urana u vaš znak 7.3. (nakon što je prošle godine od 16.5. do jeseni pripremio teren), a koji neće biti lak za prihvatanje. To se može manifestovati revolucijom unutar vas samih, sklonošću ka novim i originalnim zahtevima kako prema sebi, tako i prema drugoj strani. U zavisnosti s kim ste, videćete da li će vas voljena osoba razumeti i prihvatiti vaše povremeno čudno ponašanje. Iz mirne osobe kakva jeste po prirodi, povremeno će duvati sasvim novi vetrovi. Stabilizaciji toga svega doprineće Saturn iz Jarca, pa je verovatno da ćete menjati svoj lični pristup i svet ipak na uspešan način. Dobra Venera osvetliće vas od 4.2. do 1.3, posebno od 16.5. do 9.6., od 22.8. do 14.9. i od 27.11. do 20.12.

POSAO: Sve je otvoreno i moguće. Jedan deo promena povezanih s vašim poslom i statusom već ste utemeljili prošle godine kroz nove uslove, a sad je na vama da se dokažete i pokažete šta znate. Bićete ili novi u svemu ili novi u nekom poslu. Moguće je i da ćete dobiti neki zadatak koji retko ko dobija ili će biti potrebno rešiti nešto za šta još ne postoje parametri, što još niko nije radio. Snalazićete se dobro jer će vas planete iz Jarca (Saturn i Pluton) podržavati. Podrška drugih je verovatno isto osigurana zbog Jupitera u Strelcu, a vašem prirodnom 8. polju. Neki bi mogli da otvore priču s nasledstvom ili da ga dobiju.  Biće i onih koji će dobiti povoljne kredite. 

ZDRAVLJE I SAVET:  Bićete zdravi većinu godine. Najveći problem bićete vi sami sebi jer će vas Uran navoditi na poneki ishitren potez, pa bi istim mogli sami sebi naškoditi pojačavajući stres. Redovno meditirajte ili vežbajte tehnike relaksacije jer će vam trebati više mira.

BLIZANCI

LJUBAV: Jupiter u vašem prirodnom 7. polju braka i partnerstva verovatno će otvoriti neku lepu priliku za ljubav i zajednicu. Na vama je da je prepoznate. Oni u vezi poboljšaće svoj odnos s voljenom osobom. Ali sve to samo ako budu na život gledali realistično, jer će Neptun u Ribama svako malo stvarati prilike za pogrešne procene i iluzije. Stoga se treba držati činjenica i ovozemaljskog života, pa ćete biti mirniji i zadovoljniji. Naime, romantika bi vas ove godine mogla dovesti u situaciju građenja kula u vazduhu, pa ako bilo s kim planirate zajedničku budućnost, proverite sve realne mogućnosti i tek onda odlučujte i planirajte. S takvim pristupom ćete uspeti. Venera vam je povoljna od 2.3. do 26.3., posebno od 10.6. do 3.7., opet od 15.9. do 8.10. i od 21.12. do kraja godine.

POSAO: Ova godina mogla bi biti finansijski zahtevnija nego inače. Eklipse će se događati u vašoj prirodnoj 2. i 8. kući koje se povezuju sa sistemom vrednosti, zaradom, podrškom drugih, kreditima, sponzorima. Na svim tim poljima moguće su promene u smislu da će jedan sistem otpasti, faza se okončati i otvoriće se nešto sasvim novo. Moguće je i da ćete vi kroz iskustvo sasvim promeniti svoje prioritete. Ono što je bilo prvo sad to više neće biti. Za posao su vam dobra partnerstva, udruživanja i ugovori kroz koje bi posao radili zajednički, ali sve to samo uz proveru pravne strane stvari. Ako se bude sve složilo da je profesionalno i realno, nećete imati brige. 

ZDRAVLJE I SAVET: Ove godine ćete biti skloniji neumerenosti u konzumiranju svake vrste. Određena neurednost biće posledica vaših zbrkanih stavova i misli. Da se ne trujete takvim životom, odredite sebi dnevni red i držite ga se, biće vam lakše.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

RAK

LJUBAV: Vaši lični odnosi i dalje će biti vrlo zahtevni. Saturn i Pluton u opoziciji i u vašoj prirodnoj 7. kući braka, će vas dovoditi u iskušenja u kojima će se tražiti ozbiljnost, zrelost, pametan pristup i odgovor na pitanje koja je svrha veze. Tokom ove godine od 5 eklipsi, čak 4 će se događati u vašim ličnim poljima, u 1. i 7. Neke priče moraćete definisati kakve jesu, neke možda i završiti, pa otvoriti neke nove. Vaši odnosi prolaziće sito i rešeto, pa se pripremite. Uz realan pristup, spremnost na saradnju i strpljenje, sve je moguće. Pomagaće vam Neptun iz Riba i Uran iz Bika koji će jačati vašu intuitivnu crtu. Venera vam je povoljna od 1.1. do 7.1., od 27.3. do 20.4., posebno od 4.7. do 28.7. i od 9.10. do 1.11.

POSAO: Za razliku od ljubavi, na poslu će biti lepo. Jupiter će većinu godine boraviti u vašoj prirodnoj 6. kući posla i radnog mesta, pa će se atmosfera na poslu za vas poboljšati. Biće vam prijatno da boravite na poslu, a oni koji ga možda još traže, mogli bi ga i dobiti. U postupanju na poslu pri svemu je važno da se držite profesionalnih standarda i da se ne upuštate u maštarije i ideje koje ne drže vodu ili se ne mogu konkretno sprovesti, jer vas takvi snovi mogu koštati. Znači držite se zadatog i ne iskačite ako baš ne treba. Možete biti kreativni, ali unutar realiteta. Moguće je i da sudelujete u nekom zahtevnijem ili krupnijem projektu koji ćete odrađivati sa zadovoljstvom. 

ZDRAVLJE I SAVET: Zasićenost svime pokazaće se i kroz poneku depresivnu fazu. Opozicioni Saturn neće popuštati, a najbolje ćete sebi pomoći nekim humorističkim sadržajem. Dobro su postavljene i sve alternativne metode pomoći. Čitajte i selfhelp literaturu, dobro će vam doći.

LAV

LJUBAV: Iza vas je vreme promena u ličnim odnosima, pa sad možete mirnije da plovite dalje. Ne zamarajte se prošlošću. Šta je bilo, bilo je. Okrenite glavu napred, jer možda je na vašem putu već neka nova ljubav. Jupiter će gotovo cele godine tranzitirati vaše prirodno 5. polje ljubavi, pa ćete verovatno dobiti priliku da nekog sretnete ili da u postojećem odnosu poboljšate stvari. Neki Lavovi i Lavice mogli bi postati roditelji, što će ih jako razveseliti. U svojim ljubavnim temama koje će se sigurno razvijati, ove godine postoji i jedan razlog za oprez – ne sanjarite previše. Kvadrat Neptuna i Jupitera može doneti ružičasti pogled na svet i nerealne procene. Inače, Venera vam je povoljna od 8.1. do 3.2., od 21.4. do 15.5., posebno od 29.7. do 21.8. i opet od 2.11. do 26.11.

POSAO: Koliko će vas u ljubavi pratiti sreća, toliko će u poslu zapinjati. Već ste navikli na strogu atmosferu na radnom mestu, ali ove će se godine na to nadovezati i promene kojima ćete morati da se prilagodite. Naime, tri pomračenja će se ove godine odvijati u vašoj prirodnoj 6. kući posla, u Jarcu. Ako ste išta gurali pod tepih ili zabušavali, sad to više nećete moći. Stvari će se isterati na čistinu, kriterijumi pooštriti i neke priče zatvoriti. Sve zato da bi se otvorile neke nove priče u drukčijim uslovima. K tome, Uran u vašem prirodnom 10. polju karijere samo će dodatno pojačati promene. Budite budni i radite predano i disciplinirano.

ZDRAVLJE I SAVET: Osetljivost na stres pratiće vas većinu godine. Zato usvojite neku od tehnika relaksacije i praktikujte je svaki dan. Takođe ne preterujte u konzumaciji i ne jedite staru hranu jer postoji opasnost od blagog trovanja. Proveravajte rok trajanja namirnica i sve će biti u redu.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

DEVICA

LJUBAV: Iluzije i zablude u koje ćete povremeno upadati bistriće vam Saturn iz Jarca i Uran iz Bika. Zbog toga pre nego što skočite, prvo pogledajte kuda idete, da vas ne zavede sasvim neprimerena i sebična osoba. Oni u vezama verovatno će učvrstiti svoj odnos, a drugi neka se oslanjaju na svoju sposobnost analize koja će im ovog puta dobro doći. Neki će dobiti mogućnost rešavanja stambenog pitanja, ali postoji opasnost da se to pokaže kao mehur od sapunice. Zato ako planiraju zajednički život i "svijanje gnezda“, neka provere sve pravne zamke, petljavine, te neka se posavetuju i sa stručnjakom ako treba. Za ljubav su dobri dani povoljne Venere od 4.2. do 1.3, od 16.5. do 9.6, posebno od 22.8. do 14.9. i opet od 27.11. do 20.12.

POSAO: Ove godine nećete imati usmeren fokus na posao jer će vas zanimati mnoge teme. Bićete pomalo rasplinuti što u svojim hobijima, što u privatnom životu, a posao ćete odrađivati više manje rutinski. Ipak u svemu tome osećaćete se dobro jer će vas sve vreme podržavati spore planete iz Jarca i Bika. Kreativnost će se kod vas ispoljavati na konkretan način, pa je moguće da ostvarite neke projekte kroz koje ćete spojiti staro i novo. Neki će tako uspešno spojiti davni hobi i posao, a biće i onih koji će dobiti priliku da pokrenu neki posao od kuće. Biće ovo šarena godina u kojoj ćete se baviti raznim stvarima, ali uglavnom na sopstveno zadovoljstvo.

ZDRAVLJE I SAVET: Bićete pod dva uticaja: jedan je stabilizirajući i onaj koji vas podstiče, a drugi je je onaj koji vodi ka preterivanju u sanjarenju i u konzumacijama. Kao uredan znak na vama je da probudite svoj smisao za red i da ga se držite. Budite prava Devica i neće biti problema.

VAGA

LJUBAV: Mir koji ste nakon dugo vremena počeli da osećate u ličnim odnosima učvrstiće se tokom ove godine. I vi ćete postati sabraniji, bistrije gledati ko vam dolazi u susret, pa ćete osećati i više zadovoljstva u privatnom životu. Naročito se to odnosi na kontakte i komunikacije kojih će cele godine biti znatno više nego inače, pa će i prilike za nova poznanstva biti brojnije. One Vage koje ove godine misle da počnu zajednički život s nekim, trebaće da ulože dodatne napore koji se odnose na trud oko nekretnine u kojoj bi živjeli. Biće i onih koji će često putovati na kraće destinacije i tamo uživati sa zanimljivim ljudima, a tu je takođe moguća ljubav. Venera će oplemeniti vaš život od 2.3. do 26.3., od 10.6. do 3.7, posebno od 15.9. do 8.10. i opet od 21.12. do kraja godine.

POSAO: Poslovi vas neće mimoilaziti, ali vam neće biti ni najvažniji tokom većine godine. Priča oko doma, stana, kuće, nekretnine uzeće vam dosta energije i vremena. Oni kojima to nije aktualna tema, verovatno će gledati da privedu kraju jednu fazu svog bavljenja, bilo to učenje ili neka poslovna faza. Učiniće to maksimalno ozbiljno i time otvoriti novu priču. Na radnom mestu povremeno će biti haotično, a neke stvari nejasne. Zbog toga je moguća zbrka oko radnih zadataka što se može manifestovati i kroz slabiji učinak. Analizirajte realno i planirajte na vreme kako se ne bi trošili tamo gde nije potrebno. Moguće je i da promenite šefa.

ZDRAVLJE I SAVET: Eklipse u vama kvadratnim znacima Jarca i Raka usmeravaće vašu energiju van ravnoteže. Ponekad ćete se osećati kao izbačeni iz svog koloseka. Sve je u redu, a vi malo češće pravite unutrašnje planove i njegujte sve čime čuvate svoj mir. Radite ono što vam odgovara.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

ŠKORPIJA

LJUBAV: Nakon što ste prošle godine malo osetili najavu mogućih promena (od 16.5. do jeseni) u ličnim odnosima, ove ćete godine morati prihvatiti nov pristup istim. Nakon što 7.3. Uran konačno uđe u vama opozicioni znak Bika, tu će i ostati još sedam godina, a na vama je da se prilagodite. Biće iskušenja tipa naglih i neočekivanih istupa od druge strane, vama, manje ili više dragih iznenađenja, novog načina održavanja veze, situacije koje još niste doživeli u privatnosti, a vi ćete sve to morati da rešavate i pametno razvijate. Nisu isključeni ni neočekivani romantični susreti. Podrška sporih planeta iz Riba i Jarca učiniće da nađete nov način funkcionisanja. Venera vam je povoljna od 27.3. do 20.4, od 4.7. do 28.7, te posebno od 9.10. do 1.11.

POSAO: Ove godine možete očekivati dobre finansijske prilike. Radi se o zaradi koja dolazi od vašeg truda. Koji god posao radili, kontakti i komunikacije dobiće na značaju i ozbiljnosti, a vi ćete kroz njih morati pametno da balansirate. Od vas će se, naime, očekivati maksimalna odgovornost. Zato vodite računa o svakoj izgovorenoj ili napisanoj reči. Baš vaše ponašanje biće stalno na preispitivanju. Ipak, verovatno ćete sami dokučiti kako da se izrazite i odreagujete. S druge strane, greške su moguće u radu s mladima ili decom jer bi vam se moglo dogoditi da tu budete neobjektivni. Stoga ne zaboravite na sve profesionalne standarde. 

ZDRAVLJE I SAVET: Nema ograničavajućih aspekata po vaše zdravlje i kondiciju osim povećanog stresa zbog opozicionog Urana. Zato pokrenite svoju intuiciju, nađite šta je to što vas smiruje i opušta i praktikujte to što češće. Sve ostalo je u redu.

STRELAC

LJUBAV: S Jupiterom u svom znaku imaćete osećaj da su vam sva vrata otvorena, pa tako i ona ljubavna. Bićete u odličnom raspoloženju, ali zbog kvadrata s Neptunom, skloni i zabludama. Zbog urođene potrebe za slobodom, pazite da se ne razmašete previše ili da neku dragu osobu ne odbijete svojom indiskrecijom. Negujte realistično promatranje, kako sveta u sebi, tako i oko sebe, kako biste znali primereno da postupate. Uz takav pristup pred vama je vrlo prijatna godina u ličnom smislu. Vedrinom ćete spontano privlačiti osobe suprotnog spola, pa su zagarantovana nova poznanstva ili dobar razvoj već postojeće veze. Venera će osvežiti vaš ljubavni život posebno od 8.1. do 3.2, od 21.4. do 15.5, od 29.7. do 21.8. i opet snažno od 2.11. do 26.11.

POSAO: Premda ćete biti otvoreni za sve opcije i verovati u uspešan ishod, finansijske prilike neće biti onakve kakve ste očekivali. Iako ćete s lakoćom ulaziti u poslove, za zaradu ćete se i dalje morati mučiti. Budite objektivni i prihvatite svaku mogućnost, a kod procena jako je važno da pre svega sagledavate činjenice, te da ne sanjarite previše. Zbog tranzita Urana po vašoj prirodnoj 6. kući posla od 3. meseca, pa sve do kraja godine, mogući su neočekivani i nagli obrati na radnom mestu. Nije isključeno da neki posao prekinete preko noći, ali postoji i mogućnost da jednako naglo uletite u nešto sasvim novo. Opet, dobro, brzo, ali realno razmislite pre svake odluke. 

ZDRAVLJE I SAVET: Imaćete potrebu promeniti svoje životne navike i izvesno je da ćete krenuti u isto. Može vam odjednom sinuti da preokrenete ceo svoj dan na način koji je iznenađujuć za sve. Pazite šta konzumirate kako kvantitativno, tako i kvalitativno. Budite umereni u svemu.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

JARAC

LJUBAV: Sporije planete davaće stabilan smer vašem privatnom životu. Verovatno ćete se vi pokazati kao najbolji oslonac voljenoj osobi, a ako ste još sami, nije isključeno da priča počne tako da vi dajete nekome podršku. Malo je toga što bi vas sada moglo skrenuti s vašeg puta, a na ličnom planu će sve teći kako treba. Neki među vama možda će osetiti nagle porive za romantikom, ili će se zateći u takvim neočekivanim situacijama zbog tranzita Urana po prirodnoj 5. kući ljubavi. Ali kako je isti u sjajnim aspektima sa Saturnom i Plutonom u Jarcu i s Neptunom u Ribama, svako iznenađenje biće vam u na kraju prijatno, pa ga nemojte odbijati u startu. Venera vam je povoljna posebno od 4.2. do 1.3., od 16.5. do 9.6., od 22.8. do 14.9. i opet snažno od 27.11. do 20.12.

POSAO: Ovo je godina u kojoj ćete još sigurnije nastaviti ono što ste protekle započeli, a ni konkretni rezultati neće izostati. Radićete i dalje uporno, predano i disciplinovano, povremeno i po cele dane, no to vama ne predstavlja nikakav problem. Uočavaćete probleme u startu, pročitati ljude kakvi zaista jesu, a tako ćete se prema njima i ponašati. Nekima to zbog njihove maske neće biti drago, ali vi ćete na profesionalan način izraziti istinu i preusmeriti radni proces, spremni da u potpunosti mijenjate sve što treba. Niko više neće moći da vam se provuče i vaš autoritet će rasti. Osim tačnih realnih procena, imaćete i izvrsnu intuiciju koja će vam cele godine pomagati u svemu što radite.

ZDRAVLJE I SAVET: Ponekad ćete biti zaista jako, jako ozbiljni, pa se razvedrite i olabavite kroz neki humoristički sadržaj. Istina je da je sve bitno, ali vežbajte opuštanje i otpuštanje od svega. Tako ćete bolje puniti baterije i hraniti dušu. Najbolje onim što volite (osim posla).

VODOLIJA

LJUBAV: Nakon što ste usvojili lekcije, sad znate šta želite i jasno možete definisati svoja ljubavna očekivanja. Nekako ćete lakše disati, a atmosfera u vašoj vezi biće opuštenija. Oni koji su još sami rado će vreme provoditi s prijateljima i društvom, pa nije isključeno da otuda krene i neka nežna priča. Biće dobrih provoda u kojima ćete istinski uživati, ali nećete po svaku cenu tražiti svoju srodnu dušu. Više ćete biti skloni da opustite i pustiti da stvari idu prirodno, a ako treba i polako. Promene možete očekivati u vezi sa stanovanjem ili s porodicom iz koje potičete. Moguće je da ćete u tim temama morati dodatno da se angažujete uz određen stres. No i tu će vam pomoći prijatelji. Venera vam je dobra posebno od 2.3. do 26.3, od 10.6. do 3.7., od 15.9. do 8.10. i opet snažno od 21.12. do kraja godine.

POSAO: Posao vam neće biti u prvom planu. Naime, ući ćete u jedan dublji spoznajni proces i biti skloni razmišljanju više nego inače. Osvestićete u sebi kako svoju prošlost, tako delom budućnost kroz intuiciju. Shvatićete ko ste, odakle vam sve dolazi i čemu zapravo stremite. Ovo će vama biti važnije od bilo kakvog posla koji ćete odrađivati rutinski. Samo oni koji rade od kuće pokrenuće promene u svom zanimanju. Neka idu korak po korak. Ko planira odlazak u penziju, ova godina bi za to mogla biti povoljna. Neki će pak dočekati dugo čekano priznanje koje će ih razveseliti. Novca ćete imati, premda će vam dolaziti na složen ili čudan način.

ZDRAVLJE I SAVET: Većinu godine povremeno ćete osetljivije reagovati na stresove, pa se redovno opuštajte. Takođe su moguće faze nesanice zbog navale misli, a za to je najbolji lijek večernja šetnja na svježem zraku. Uredite ritam aktivnosti i opuštanja kroz pametne životne navike.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

RIBE

LJUBAV: Vaša će se mašta ove godine odlično isprepletati s realnošću kroz bliže i dalje kontakte. Bitno je samo da ne poletite previše, pa kad uđete u sanjarenje, na vreme se posavetujte s dragim ljudima. Oni će sve videti kako jeste, možete im verovati. Ponekad ćete morati ukrotiti svoje ideale jer će ih život demantovati, ali baš će tu funkciju spuštanja na zemlju odlično odrađivati vaši prijatelji. Kako godina bude prolazila, uviđaćete koliko su u pravu i ako budete otvoreni za ozbiljne savete realnih ljudi, bićete prilično zadovoljni. Vaš ljubavni život tako će se razvijati na sve zreliji i pametniji način, a biće prostora i za vaše male ludorije. Venera vam je naklonjena od 1.1. do 7.1., posebno od 27.3. do 20.4., od 4.7. do 28.7. i opet od 9.10. do 1.11.

POSAO: Tranzitni Jupiter u Strelcu i u vašoj prirodnoj 10. kući karijere verovatno će doneti neku lepu priliku za napredovanje u poslu i to na način koji bi mogao biti ugodan, maltene i svečan. Ipak, kvadrat Neptuna iz vašeg znaka navodiće vas da gradite kule u vazduhu, pa odmah u startu proveravajte sve činjenice i verodostojnost ponuda. Uvidite li da je sve to konkretno moguće, navalite punom parom i dajte sve od sebe, a ako pak nešto treba doraditi i postaviti na čvršće temelje, ne preskačite, nego prvo to napravite. Takođe su mogući isprekidani kontakti, pa da čas radite s jednim osobama, čas s drugim, ali će takav stil izaći na dobro.

ZDRAVLJE I SAVET: Budite umereni u jelu i piću tokom cele godine. Moguće je i da otkrijete neku novu "tehnologiju misli“ ili slično, retkima poznatu, a koja će vam dobro činiti kao selfhelp metoda. Istraživaćete i dolaziti do zanimljivih spoznaja. Širićete svoje horizonte.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro