Pretraži

JUPITER ULAZI U STRELCA: Ovo je vreme za duhovno čišćenje!

Astro
0
Photo: pixabay.com

Jupiter će kao nosilac duhovnosti 05.11. ući u znak Strelca, a u tom prelazu će stvoriti jako važnu duhovnu kombinaciju Gandanta. To su tačke spajanja koje simbolišu rast duše. Te se tačke nalaze na raskrsnici vodenih znakova, a u ovom slučaju između Škorpje i Strelca. Trenutno se Jupiter nalazi u ovoj tački, a biće najjači pri samom prelazu 04. i 05. 11. Takođe, posle Gandante će Jupiter s Ketuom i Saturnom stvoriti u Strelcu jaku duhovnu kombinaciju do kraja januara sledeće godine.

——————– Sponsored ——————–

Ovo je vreme za duhovni napredak ili čišćenje, ali i za spoznaju u smislu otkrivanja onih delova sebe koji su nam nepoznati. Ipak, da bi zaronili u vlastitu dubinu, potrebna je jednostavnost i poniznost, jer pamet se oholo smeje svemu onome što dolazi iznutra pa se dubina pametnima ne ukazuje ako u nju ne uđu srcem, piše astrolog Nikola Žuvela.

Gand znači čvor, anta znači kraj. Gandanta znači čvor na kraju. Dobro vezan čvor, teško se može rasplesti.  Gandanta predstavlja čvor u sebi, on postavlja pitanje smisla s kojim se  pokušavamo pomiriti. Jupiter se u ovoj tački susreće sa sukobom vodenog i vatrenog principa, gde pokušava da odveže tajni čvor ili spozna kako se povezuju dva principa vode i vatre. Sjedinjenje dva principa stvara ljubav i  trebao bi nas odvesti na sledeći nivo postojanja.

Na ličnom nivou ovaj prelaz osećamo u vezama ili unutarašnjim borbama. Kada se život kristalizuje, pre toga je potrebno proći ovo razdoblje neizvesnosti ili čišćenja, ili mirenja s prošlošću. Planeta u Gandanti je posebno snažna pogotovo kada se radi o Jupiteru.



U natalu to može značiti jaku duhovnu osobu, ako to potvrdi ostatak natalne karte, ako tome nije tako ta snaga će se koristiti za nešto drugo u svakodnevnom životu. Ona neće nestati zbog ostalih položaja. Ipak, osoba će prolaziti kroz poteškoće dok se ne dogodi shvatanje ili prilagođavanje situaciji u kojoj se nalazi.

Ako imate Mesec u Gandanti, govori o vašoj velikoj snazi. Ipak, ovaj položaj unosi nemir u početku života, donosi probleme s roditeljima.

Gandanta se uvek odvija između Vodenih i Vatrenih Znakova. Voda i vatra – Agni i Apas su dva suprotna elementa. Vatra zagreva vodu ili emocije i voda može ugasiti vatru. Pošto ovaj položaj govori o čišćenju, ono će se odviti u onim kućama gde vam se ova kombinacija nalazi. Ako je Venera u Gandanti, tada će veze i brak biti područje nesigurnosti.

Ako je Mesec u Ribama, ali u Gandanta tački, to se odnosi na krajnja iskustva gde je duša dostigla jedan nivo znanja i prelazi u ovom životu na viši.

Prelaz ove tačke ili planeta od Raka do Lava predstavlja položaj gde duša završava svoju potragu i sada se napokon kreće prema punoj uključenosti u materijalni život. Vladajuće božanstvo sazvežđa Ashleshe koje se nalazi na kraju Raka je sazvežđe Nage – mudre zmije. U ovoj fazi dolazi do menjanja kože kako bi narasla nova.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

To iskustvo menja um i psihu može biti izuzetno bolno, ali potrebno je da duša preraste ovu fazu. Rak – Lav prelaz je iskustvo duše koja se priprema u ovom životu da doživi život kroz materijalni put.

Prelaz Jupitera iz Škorpije u znak Strelca je najteža Gandata jer okreće dušu prema svom konačnom smeru, prema spajanju s univerzalnom svešću. Ovo je faza u kojoj se materijalne veze razaraju i duša traži duhovni smer. Ovde se odvija maksimalno bujanje unutarnjih emocija koje možete osećati u zadnje vreme.

Poriv dolazi iznutra, a oni koji već rade na sebi ovaj aspekt mogu osetiti kroz unutrašnju borbu. Oni koji rade terapije, biće uspešniji u svom radu u sledećem razdoblju. Ipak, budimo sigurni da je put prema sebi pun otpora i da se ovde stvara spomenuti čvor ili sukob dva spomenuta principa vatre i vode.

Na materijalnom nivou ovo može doneti probleme ljudima ako im je stran princip duhovnosti, dok se na duhovnom nivou lakše aktivira Kundalini ili latentna moć. Sazvežđe Mule u Strelcu koji se nalazi na početku znaka nosi simbol korena galaksije i jasno je da ovaj dolazak Jupitera ima posebno značenje jer se momentalno ovde nalazi i Ketu (Južni Mesečev čvor) prosvetljenja.

Dakle, da bi bili duhovni morate biti duboko ukorenjeni u svojoj zemaljskoj prirodi. U svakom slučaju ovakva tranzitna gibanja su retka pa ih na taj način treba tretirati. Pokušajte u ovo vreme više meditirati i usmeriti se na duhovne aktivnosti. Neka vam to ne bude imperativ već moment istraživanja u kojem možete otkriti zanimljive stvari o sebi.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro