Pretraži

DANICA PREPORUČUJE: Ove knjige, filmovi i serije su idealni za dane u karantinu (FOTO)

Life
0
Photo: IDJTV

Kako bi ideja za razonodu u izolaciji uvek bilo u izobilju, pitali smo vaše omiljene pevače i javne ličnosti u čemu oni uživaju u svojim domovima za vreme pandemije korona virusa.

Predloge za filmove, serije i knjige možete naći svakog dana u 18 sati na IDJTV portalu.

Danas nam preporuke daje naše TV lice i voditeljka IDJHOT-a Danica Nikolić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Da nema snimanja ne znam kad bih se uljudila… 🤷🏻‍♀️

A post shared by 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐍𝐢𝐤𝐨𝐥𝐢𝐜 (@danica_nik) on Apr 2, 2020 at 5:20am PDT


Danica je predložila nekoliko knjiga, koje su joj omiljene.

– Knjiga koju vam preporučujem da pročitate je ujedno i moja omiljena. "Avanture nevaljale devojčice" koju je napisao peruanski nobelovac Mario Vargas Ljose. Priča o egu, žudnji, bolesnoj ambiciji i nesrećnoj ljubavi, o ženi sa kojom se glavnom liku prepliću putevi kroz ceo život. Ova knjiga će vam držati pažnju od prve do poslednje stranice. Često ćete se, dok je budete čitali, pitati koliko lica ima osoba koju najviše volimo. Ukoliko vam se bude svidela, od istog pisca vam preporučujem i "Pet uglova".

– U knjizi "Sputnik ljubav" upoznaćete se sa troje mladih Japanaca koji rade sve ono što ljudi osuđuju. Međutim, dok budete čitali verovatno nećete imati potrebu da "morališete" ovim likovima, već ćete se vrlo saživeti sa svim njihovim manama i borbama. Na kraju će vam najverovatnije biti žao što ste završili ovu knjigu, ali odmah nastavite sa čitanjem "Južno od granice zapadno od sunca" i "Norveška šuma" od istog pisca.

Voditeljka je takođe navela zanimljive filmove uz koje ćete zaboraviti na loše vesti.

– Uvek je dobro vreme da pogledate film "Bohemian Rhapsody" o Fredi Merkjuriju, nevažno da li ste fan grupe "Queen" ili ne. Ukoliko niste, saznaćete intrigantne činjenice o ovom sastavu, ali i o njihovom stvaralaštvu, a sam Fredi, kog tumači Rami Malek, potpuno će vas osvojiti svojim šarmom. Garantujem da će vam se, dok budete gledali ovaj film, desiti emotivni rolerkoster i da ćete odmah po završetku ukucati na Guglu ime ovog frontmena i početi da istražujete još o njemu. 


– U trenucima kada nam je svakodnevica naglo promenjena i kada smo "bombardovani" vestima, koje u većini slučajeva nisu baš najsrećnije dobro je da pobegnemo na kratko u svet magije i superheroja, zato su uvek dobar izbor svi delovi Hari Potera, kao i Marvelovi filmovi. "The Avengers", "Spiderman", "Iron man", "Capitan America" su samo neki od naslova. Ukoliko se odlučite za Marvelove filmove, pronađite na Google-u spisak po kom bi trebalo da gledate, jer se često junaci i događaji prepliću, pa da vam se ne stvori konfuzija.


– I za kraj, preporučila bih kultni film kojem se rado vraćam i verovatno ste ga i vi pogledali nekoliko puta -"Kad porastem biću kengur". Ukoliko ste ljubitelj jedinstvenog humora koji je dominantan u filmu, obožavate Živca, Bracu, Avaksa, Cileta i Sumpora, onda vas samo podsećam da se ponovo nasmejete sigurno najboljim forama u domaćoj kinematografiji.

https://youtube.com/watch?v=-ltxSOYJBtI


Danica toplo preporučuje "Netflix".

– Na "Netflixu" trenutno ima veliki izbor dobrih serija. Moja preporuka su svakako "La Casa de papel" i savetujem vam, ukoliko niste počeli da gledate, da krenete što pre jer uskoro izlazi i četvrta sezona za koju su najavili da će biti najbolja. 


– "Stranger things" je definitivno jedna od mojih omiljenih i ovu seriju morate da pogledate ukoliko ste fan "mračnih bajki", ali i osamdesetih godina prošlog veka, jer je cela serija smeštena u taj period, a soundtrack će vas na prvu osvojiti. 


– "The Morning Show" je serija u kojoj se Dženifer Aniston vratila na velika vrata i kako su mnogi kritičari rekli "pokazala je da zna da glumi" – zato ne očekujte ni malo slatku Dženifer, na koju ste navikli do sad. U 10 epizoda provirićete u posao novinara i voditelja, kako izgleda kada se kamere ugase i sa kojim problemima se nose. Kroz seriju, osim sto ćete obožavati dve glavne junakinje Alex i Reese, pratićete i priče zabranjenih ljubavi, ali i teme o kojima se retko kad govori, a vrlo su važne #metoo

https://youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

 

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life