Pretraži

40.000 EVRA ZA ŽIVOT: Milošu Guteši je HITNO potrebna naša pomoć

Life
0
Photo: Milos Gutesa

Treća operacija nije opcija, jer bi mogla da dovede do paralize. Poslednjih meseci Miloš se leči u Frankfurtu na specijalizovanim klinikama, na kojima je lečenje izuzetno skupo. Iako je u septembru prošle godine dobio usmenu prognozu da ima još “20 dana života”, Miloš se ne predaje. Da bi nastavio putem koji ga vodi ka potpunom izlečenju i zdravom životu, bez zavisnosti o mašinama i lekovima Milošu je i dalje potrebna podrška i pomoć svih nas. Novac za njegovo lečenje moguće je uplatiti na račune otvorene specijalno za ovu namenu ili putem sms poruka. Pokažimo još jednom da novac ne sme da bude prepreka za nečiji život. U ovom slučaju za život Miloša Guteše.

Pre šest meseci ste kontaktirani dok ste bili u Frankfurtu i tada su analize pokazivale napredak u lečenju.Kako se danas osećate?

Miloš Guteša: Iako moja borba traje od 2013. godine, recimo da su zadnjih 7 meseci najzahtevniji. Iz razloga što je tumor u takvom stadijumu da sam uz otpusnu listu u septembru prošle godine dobio usmenu prognozu “20 dana života”. Priznaćete borimo se veoma uspešno.

Šta se sve događalo pola godine unazad kada su u pitanju Vaša bolest i tok lečenja?

Miloš Guteša: U januaru ove godine imali smo dobar rezultat. Međutim, kako je priroda ovog tipa tumora nepredvidiva, pozitivno stanje nije dugo trajalo. Već u maju tumor je ponovo postao agresivan, zbog epi napada urađeno je hitno ispitivanje koje je ukazalo na uvećanje edema kao i samog tumora. Iz tog razloga, bilo je potrebno uraditi dodatne analize i shodno rezultatima doktori su odlučili da hitno krenu sa novim terapijama jer tumor mora da se zaustavi što pre kako ne bi ugrozio moje osnovne životne funkcije ili čak doveo do kome kao što je to bio slučaj 2013. godine. Kroz razgovore sa doktorima bilo je jasno da su mogućnosti sve manje. Sada tumor dobro reaguje na nove terapije. Trenutno je moje stanje stabilno, nadam se da će tako i ostati, a doktori tvrde da se očekuje poboljšanje.

Koje procedure su pred Vama tj. šta lekari predlažu za naredni period? Koliko je novca potrebno da bi se lečenje nastavilo?

Miloš Guteša: Nove terapije su započete pre desetak dana. Tada je uplaćeno 20.000 evra što je bio uslov da nova procedura krene. Do 15. jula sam u obavezi da uplatim još 40.000 evra. Da, to je veoma veliki novac, ali ja verujem da ćemo uspeti da prikupimo dovoljno jer to je sada cena mog života.

Gde se vi trenutno nalazite i kada i gde bi trebalo da se nastavi lečenje? 

Miloš Guteša: I dalje se nalazim u Frankfurtu, ali sam prebačen u drugu bolnicu, specijalizovanu bolnicu za lečenje tumora na mozgu.

Da li je korona virus uticao na Vaše lečenje i kako se Vi, kao posebno osetljiva kategorija ljudi, štitite?

Miloš Guteša: Imao sam tu “sreću” da sam u konstantnoj izolaciji tako da iako sam u rizičnoj/osetljivoj grupi, šanse da obolim od Covid19 su bile minimalne.

Na koji način je moguće donirati sredstva za Vaše lečenje?

Miloš Guteša: Svi detalji o načinima donacija/uplata mogu se pronaći na sajtu  https://milosgutesa.com

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life