Pretraži

30 DANA PRITVORA: Svi detalji o slučaju Rastinog hapšenja

Life
0
Photo: Vladimir Borović Tatula

Stefan Đurić uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva, a po predlogu istog, reperu je određen pritvor od trideset dana. 

Rasta je danas saslušan u pomenutom tužilaštvu, koje ga tereti za krivično delo trgovine opojnim drogama.

On je na saslušanju negirao krivično delo, dok je u odbrani je izjavio da je marihuanu imao u svom posedu zarad ličnog zadovoljstva i korišćenja.



  • Terete ga da je marihuanu držao radi prodaje, a svi znaju da on nije diler već da je konzumirao. Smatram da mu je neosnovano određen pritvor samo zato što je javna ličnost da bi se pokazalo da i poznati završavaju iza rešetaka – izjavio je njegov advokat Vuk Tufegdžić danas za medije nakon presude.

Kako se navodi, u pitanju je ukupno oko 600 grama marihuane, koja je kod Raste pronađena u petak, 2. oktobra, prilikom pretresa stana po nalogu tužilaštva. Ono je tražilo da se Rasti odredi pritvor do 30 dana, a sada se čeka odluka Višeg suda.

Po izjavama advokata, u ovom slučaju ne postoji mogućnost uslovne kazne, a zbog navedenog krivičnog dela reper bi mogao da završi iza rešetaka čak 12 godina.  Ukoliko tužilaštvo dokaže ono za šta tereti Stefana, reper neće moći da izbegne zatvor.

– Za krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge predviđena je kazna zatvora od tri do 12 godina. Ne postoji zakonska mogućnost da počinilac ovakvog dela izbegne zatvorsku kaznu, jedino što može da uradi je da prizna delo i da se nagodi sa tužilaštvom, ali i u tom slučaju će dobiti kaznu od tri godine zatvora – rekla je advokatica Jelena Zakonović, pa dodala da postoji mogućnost da se reper pred tužiocem brani tvrdnjom da je navedena droga za ličnu upotrebu. 

– U tom slučaju, ukoliko budu postojali dokazi, ovo krivično delo će se prekvalifikovati u delo neovlašćeno držanje opojnih droga, za koje su zaprećene blaže kazne. Počinilac može i u tom slučaju da dobije zatvorsku kaznu do tri godine ili da bude novčano kažnjen. Može čak i da bude potpuno oslobođen krivice – rekla je ona. 

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life