Pretraži

PRIRODNE NAMIRNICE: Glatka i čista koža bez odlaska kod kozmetičara

Life
0
Pixabay

Ono što je posebno zanimljivo jeste što nije potrebno trošiti novac, zato što ove sastojke svako poseduje u svom domu. 

– Maska za bubuljice od šargarepe

Za ovu masku potrebna vam je jedna šargarepa, nju ćete prvo iseći na komade i izmiksati u blenderu. Dodajte malo brašna ako procenite da smesa nije dovoljno gusta. Namažite masku na celo lice, posebno na inficirana područja i ostavite da odstoji bar 10 minuta. Isperite mlakom vodom i nežno peškirom osušite lice. 

– Maska protiv bubuljica od žalfije

Verujemo da svako kod kuće poseduje žalfiju u slučaju da se neko od ukućana razboli. Ono što vam je potrebno je jedna filter kesica čaja od žalfije, ravna supena kašika sitno iseckane žalfije i tri supene kašike ključale vode

Žalfiju prelijte ključalom vodomi  pustite da odstoji 10 minuta. Sadržaj dobro iscedite, uzmite papirne maramice i natopite ih tečnošću. Stavite na lice i pustite da se osuši na koži. Nakon toga nemojte lice ispirati vodom. Ovo ponavljajte svako veče pred spavanje i vaše lice će biti bez ijedne bubuljice.

– Limun za bubuljice

Pre upotrebe ove maske lepo isperite lice. Nakon toga na lice stavite peškir koji je natopljen vrućom vodom. Sačekajte par minuta dok vam se pore otvore, I iscedite jedan do dva limuna u čašu. Tečnost nanestite na ugrožena područja, koristeći vatu ili tufere.

Držite na licu par minuta, pa isperite hladnom vodom koja će vaše pore zatvoriti i sprečiti da se ponovo nečistoća skuplja u njima.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life