Pretraži

Genuinfluenseri sve popularniji na društvenim mrežama, evo ko su oni

Life
0
Photo: Pixabay.com

Genuinfluenseri, naziv je osmislio kanal WGSN ovog leta. A u pitanju su influenseri koji pričaju o važnim dešavanjima i šire informacije o bitnim temama (mentalno zdravlje, rasizam, životna sredina, socijalna nepravda i sl.) Za razliku od influensera, genuinfluenseri ne prodaju proizvode i usluge, piše Lepotaizdravlje.rs.

Psiholozi objašnjavaju da se popularnost ovakvog sadržaja krije u tome što su korisnici društvenih mreža željni iskrenog sadržaja. Otkako je stigao Covid-19, društvene mreže su postale mesto na kojem su se delile prave i iskrene infomacije. Pratioci su se zasitili lažnih objava, savršenstva po pitanju kože, kose, izgleda, života generalno. Stoga, ljudi su počeli da traže sadržaj koji neće ulepšavati realnost, bilo da je u pitanju politika, fizički izgled, mentalno stanje…



Kako polako izbacujemo iz upotrebe raznorazne filtere na fotografijama za društvene mreže, postalo je jasno da je ljudima dosta prikazivanja luskuznog načina života bogatih i slavnih. Biti ranjiv, ne tragati za nemogućim ciljevima, biti nesavršen i deliti objektivne informacije i savete je ono što korisnici društvenih mreža sve više traže.

A ono u čemu se psiholozi slažu jeste i činjenica da nam upravo to i treba. Ovakav sadržaj (i ljudi) potrebni su društvu i dobri su za mentalno zdravlje bilo koje generacije koja koristi društvene mreže.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life