Pretraži

Jabukovo sirće u nezi kože lica: Sve što bi trebalo da znate!

Life
0
Photo: Pixabay

Iako su starije generacije imale pregršt genijalnih saveta za život, stavljati kuhinjske proizvode na osetljivu kožu lica možda ipak nije najbolji savet. Pa ipak, ima nešto u jabukovo sirćetu zbog čega je pronašao put do rutine nege kože lica mnogih od nas. Čak se i kao sastojak našao u brojnim proizvodima. Ali, pre nego što nanesete ovo sirće na bubuljicu ili direktno na lice, pažljivo pročitajte sledeći tekst.

Jabukovo sirće u nezi kože lica

Ovo sirće ima dugu istoriju kada je nega u pitanju, a posebno kod onih koji više vole prirodnije preparate iz kućne radinosti. Ukoliko se koristi pravilno (razblaženo u vodi ili kao sastojak u postojećim proizvodima), jabukovo sirće deluje pozitivno na kožu i to na nekoliko načina.

Izbeđuje staračke pege – alfa-hidroksilne kiseline iz jabukovo sirćeta mogu ublažiti pigmentaciju i boju staračkih pega.

Pomaže protiv akni, bubuljica i mitesera – kiseline deluju antibakterijski te sprečavaju razvoj bakterija i nastanak akni, a ujedno i skidaju odumrli sloj ćelija te omogućuju koži oporavak i regeneraciju. Jabukovo sirće takođe isušuje već postojeće bubuljice ubrzavajući tako njihov nestanak.

Održava ravnotežu pH vrednosti kože – skidajući masni sloj s kože, jabukovo sirće će uravnotežiti pH nivo i osigurati da koža ne bude premasna ni presuva. Ispiranje lica ovim sirćetom jednom dnevno pomaže u regulaciji lučenja prirodnog sebuma kože lice.

Pomaže u obnovi ćelija kože – visoka količina beta-karotena pomaže koži pri oporavku od uticaja slobodnih radikala koji svakodnevno napadaju ćelije kože lica.

Ono što je svakako bitno za napomenuti jeste da se, ako imate bilo kakvih problema s kožom, obratite dermatologu ili kozmetičaru s kojim ćete rešiti problem. Nemojte posezati za kućnim rešenjima koja vam mogu napraviti još više štete i potpuno uništiti kožu lica. Srećom, danas živimo u svetu u kojem je bjuti tržište prepuno proizvoda za rešavanje specifičnih problema s kožom.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life