Iako je poznato da je za njihovu pripremu potrebno izdvojiti više vremena, ova verzija omiljene poslastice ne zahteva mnogo truda.
Priprema je brza i laka, ukus će vas oduševiti, a uz to možete ga jesti bez griže savesti, budući da se pravi bez ijedne trunke šećera i belog brašna!
Sastojci:
Za koru:
60 grama kikiriki putera
40 grama kikirikija
2 kašike meda
70 grama kokosovih pahuljica
2 kašike otopljenog kokosovog ulja
20 grama kakaoa
Za fil:
120 grama kikiriki putera
2,5 kašike meda
2 kašike otopljenog kokosovog ulja
½ kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
Za preliv:
150 grama tamne čokolade
1 kašika kokosovog ulja
kikiriki za dekoraciju
Priprema:
Kora
Stavite u blender kokosove pahuljice, otopljeno kokosovo ulje, kikiriki i puter od kikirikija, med i kakao, pa blendajte sve dok ne dopijete homogenu smesu.
Potom dobijeno utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom, pa stavite u frižider da se stegne.
Fil
Pomešajte sve sastojke za fil, pa dobro promešajte. Zatim prelijte preko kore i vratite kalup u frižider. Neka odstoji pola sata.
Preliv
Zatim otopite čokoladu s kokosovim uljem, pa time prelijte fil. Pospite mlevenim ili seckanim kikirikijem, pa vratite u frižider.
Idealno je da prenoći, ali ako baš ne možete da se strpite, četiri sata čekanja biće sasvim dovoljno.
Comments (0)
There are no comments. Be the first and leave a comment.