Pretraži

KEJTI PERI KOPIRALA REPERA: Pevačicin veliki hit je plagijat, sledi joj kazna

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Katy Perry

Kejti Peri će morati da plati odštetu hrišćanskom reperu Flejmu nakon što je porota u Kaliforniji otkrila da je njena pesma "Dark Horse" iz 2013. kopija Flejmove "Joiful Noise".

——————– Sponsored ——————–


Porota navodi da je pevačica prekršila autorska prava zbog čega će joj odrediti koliku kaznu mora da plati. 

Flejm, čije je pravo ime Markus Grej, tvrdi je da se u numeri "Dark Horse" čuje ritam njegove pesme bez dozvole. Pevačicini advokati ističu da je taj deo numere previše uobičajen i kratak da bi bio zaštićen autorskim pravima.

Kaznena faza suđenja će početi u utorak da bi se utvrdila šteta koju je Peri načinila hrišćanskom reperu.



Flejm je 2014. tužio autore "Dark Horse" Dr Luke, čije je pravo ime Lukaz Gotvald, producenta Maka Martina, producenta Cirkuta, čije je pravo ime Henri Valte, tekstopisca Saru Hudson i repera Juicy J koji je sa pevačicom snimio ovaj hit.

Flejm je rekao da je njegova pesma, koja je objavljena 2008, bila popularna u hrišćanskoj zajednici i široko dostupna u programima za striming, što znači da su producenti Kejti Peri mogli da je čuju pre nego što su započeli rad na "Dark Horse", stoji u njegovoj tužbi.

Kejti Peri i Dr. Luke izjavili su da nisu čuli "Joiful Noise", kao ni za repera Flejma, navodi Hollivood Reporter. Poslušajte obe numere, pa u komentarima napišite šta vi mislite:

 

https://youtube.com/watch?v=jTLeHuvHXuk

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz