Pretraži

BISER BARBADOSA: Petnaest godina kako uživamo u Rijaninoj umetnosti

Showbiz
0
Photo: Instagram/badgalriri

Ovaj biser muzike je bio pravo osveženje na sceni kada se popularna pevačica pojavila tokom 2000-ih godina. 

Pevačica sa Barbadosa debitovala je sa pesmom ,,Pon De Replay" koja je ubrzo osvojila srca publike. 

  1. godine Rijana objavljuje svoj prvi studijski album pod nazivom ,,Music of the Sun", koji se ubrzo našao na Bilbordovoj lestvici najslušanijih. Nakon nešto manje od godinu dana, izbacuje i drugi album pod nazivom ,,A girl like me", na kom se izdvaja numera ,,Unfaithful",  dok treći, po mišljenjima mnogih i najpopularniji, izbacuje 2007. godine, na kome su se našli hitovi poput ,,Umbrella", ,,Disturbia", ,,Take a Bow" koji se slušaju i dan danas. Ovaj album je nominovan za čak četiri Gremi nagrade, od kojih je, međutim, osvojio samo jednu. Do sledećeg, četvrtog studijskog albuma ,,Rated R" je čekala dve godine, a čak tri hit singla osvajaju Bilbordovu listu, a to su ,,Russian Rulette", ,,Hard" i ,,Rude Boy". 

Vredna i radna pevačica nije stala nakon četvrtog albuma, već je odmah naredne godine izdala i peti ,,Loud", sa kog se izdvojila pesma ,,Only girl" i ,,Man Down". 

,,Talk talk talk" je šesti po redu studijski album, a ubrzo nakon njega sledi i ,,Unapologetic". To je za Rijanu bila najprodavanija debitantska nedelja u karijeri , s obzirom na to da je pobedila njen prethodni album.

Nakon toga pravi dužu pauzu kada je u pitanju njena muzika, te tek 2016. objavljuje nove pesme u okviru albuma ,,Anti". 

Svetski prihvaćena pevačica je primila nekoliko muzičkih nagrada, WMA (World Music Awards) 2007. godine, za najprodavaniju žensku izvođačicu. Takođe, tri godine kasnije prima i  American Music Awards, a 2010. postaje vlasnica i jednog Gremija.

Da je multitalentovana ličnost, govori i činjenica da se oprobala više puta i na platnu, rame uz rame sa najvećim svetskim glumcima. Led je probila sa filmom ,,Battleship", zatim je usledio ,,This is the end", a poslednji, barem za sada je ,,Valerian".  Takođe, oprobala se i u animiranom filmu ,,Home". 

Njen ljubavni život oduvek je bio uzbudljiv, a veza po kojoj će je mnogi pamtiti je, sa takođe popularnim Kris Braunom. Ta veza se neslavno završila s obzirom na to da ju je on jedno veče pretukao, a o tome je brujao ceo svet mesecima nakon samog nemilog događaja.  Poslednja veza u koju je javnost upoznata joj je bila sa milijarderom i biznismenom Hasanom Džamilom, koja je trajala pune tri godine, a za koju su se svim silama trudili da ostane tajna, dok razlog prekida ove romanse nikada nije zvanično objavljen. 

Popularna pevačica je nakon poslednjeg, šestog studijskog albuma, otvorila i svoju liniju šminke 08. Septembra 2017., pod nazivom ,,Fenty Beauty", koja je za veoma kratko vreme osvojila srca ljubitelja proizvoda za ulepšavanje. Mnogi fanovi su počeli da je osuđuju jer jer to ujedno označilo i prestanak bavljenja muzikom, barem za sada. Takođe, ovo predstavlja i najveću pauzu koju je Rijana napravila do sada, kada je u pitanju muzička karijera.

Pevačica tvrdi kako osluškuje želje fanova, te ih je iz tog razloga obradovala duetom sa Party Next Door, sa numerom koja nosi naziv ,,Believe it" u martu ove godine, dok na pitanje ,,Kada izdaje novi album" i dalje ostaje misteriozna. 

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz