Pretraži

GLUMCI, JUTJUBERI, PREDUZETNICI: Evo čime se estrada bavi u vreme korone

Showbiz
0
Photo: Instagram/kijakockar/serifovic/nikolijaofficial

Mnogi estradni umetnici u prethodnih godina dana su pronašli sebe u potpuno drugačijim zanimanjima, poput jutjubera, glumca i preduzetnika, dok su pojedini kao izvor zarade izabrali učešće u rijaliti programu.

Jedna od pevačica koja je rešila da se oproba u novoj ulozi je Kristina Kija Kockar. Kija je prvi put prošle godine odlučila da prihvati jednu rolu u predstavi glumca i voditelja Dragana Marinkovića Mace pod nazivom "Ko ti trese trešnjice", u kojoj je tumačila Trešnjicu. Nakon toga pevačica je dobila priliku da igra u  kratkometražnom filmu "Ludnica subotnje večeri" na poziv studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Tu se nisu zaustavile Kijine ponude da glumi, te se nedavno pohvalila da je dobila scenario za novu ulogu, ali nije otkrila koju. Budući da se nižu njeni glumački angažmani, mediji su pisali kako je pevačica trenutno okačila mikrofon o klin, jer nema nastupa duže od godinu dana.

Marija Šerifović je za razliku od Kije odlučila da postane jutjuberka. Pevačica u poslednjih nekoliko meseci redovno objavljuje vlogove i klipove na svom Youtube kanalu, gde sa fanovima deli zanimljive trenutke iz svog života i odgovara im na pitanja. Kada je počela da objavljuje na Youtube-u, gde ima više od 350 hiljada sabskrajbera, Marija je priznala da od pevanja nema ništa i da zato menja profesiju.

Pevačica, koja se poput Marije, posvetila Youtube-u je Luna Đogani. Đoganijeva i njen verenik Marko Miljković pokrenuli su svoj kanal pod nazivom "Sikter tube", gde kače zanimljive videe. Osim što se bavi Youtube-om, Luna je od izlaska iz rijalitja odlučila da se povuče na neko vreme zbog trudnoće, da se ne pojavljuje u javnosti i stavi na pauzu muzičku karijeru.



Nikolija Jovanović je odlučila da uradi nešto drugačije i krene preduzetničkim stopama. Jovanovićeva je pokrenula svoj novi biznis. Ona je sa svojom sestrom Teodorom lansirala brend trenerki "About me", a ekskluzivno za IDJTV je otkrila kako je došla na tu ideju.

  • Dugo sam razmišljala o tome, ali nisam imala vremena. Tako da još jedna prednost korone je da sam imala vremena da se posvetim tome. Ona isto studira međunarodni biznis, koji sam i ja završila, tako da je pomogla oko operativnog dela, dok sam ja zadužena za kreativni. Mislim da smo dobra kombinacija za sada i za ubuduće – rekla je Nikolija, koja ne planira da se zaustavi na trenerkama i "crop topu", već planira da u svoju ponudu uvrsti i druge odevne komade.

Za razliku od Kije, Marije, Lune i Nikolije, Vuk Mob je zbog nedostatka posla ušao u rijaliti. On je ranije učestvovao u takvom formatu i rekao da više neće biti deo toga. Međutim, u septembru prošle godine doneo je odluku da ponovo uđe u rijaliti kako bi osigurao svoju porodicu, budući da je tada njegova verenica Olivera Konatar bila u drugom stanju.

  • Doživeo sam svoj poraz, ali ne u tom smislu, već u smislu da je cela muzička scena doživela svoj poraz, jer mi skoro godinu dana ne radimo. Ja ne znam šta je to, ako nije poraz. Televizije rade, pekare rade, restorani rade, a pevači ne rade. Ja vrlo dobro znam šta radim i znam da su tu odmah dušebrižnici izokrenuli, odmah prave klipove "ako krenem u rijaliti to znači da mi je pukla karijera". Moja karijera jeste pukla, ali zato što ja ne nastupam. Moj prihod novca su nastupi. Ja imam prihode od digitalne prodaje, ali sa druge strane, kada ti na nedeljnom nivou donosiš određenu sumu novca kući, svake nedelje i to odjednom stane, da više nema nikakvog prihoda, ja smatram da je to poraz za svakog pevača. Ako nije, neka me isprave. To je naš posao, kao što je u mesari posao da se proda meso, tako je i moj posao da odem na nastup, uzmem pare i odem kući – izjavio je Vuk za IDJTV, pa dodao:

  • Ja moram da razmišljam o svom detetu i o svojoj porodici.

Reper koji je takođe ušao u rijaliti zbog situacije sa koronom i nemogućnosti održavanja nastupa je Nenad Aleksić Sha. On je i ranije bio učesnik ovog formata, a prošle godine je rešio da ponovo pokaže svoje rijaliti umeće.

  • Nikad ne reci nikad! – rekao je Sha za domaće medije.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz