Pretraži

USNE OTKRIVAJU NAŠU STAROST: 4 sigurna koraka da ih zaštitite i negujete pravilno

Life
0
Photo: Pixabay

Usne vremenom postaju tanje, ali i izboranije. Međutim, ovi znaci starenja se uglavnom primete kada već bude kasno, zato se mnogi odlučuju za kozmetičke korekcije i filere.



Ono što je bitno da znaš jeste da to nije jedino i nužno rešenje. Ako do sada nisi vodila računa o nezi usana, ne brini, sada je pravi trenutak da se posvetiš tome i nadoknadiš propušteno. Uz samo par koraka usne će ti izgledati blistavije, hidrirane i zadržaće svoj oblik.

1. Hidratacija

Hidratacija je ključna ukoliko želiš da tvoje usne budu glatke i negovane. Kada hidriraš lice, nemoj izostaviti usne. Suve usne čine da izgledaš starije. Koristi proizvode koji vlaže usne i vraćaju im vodu koja im je najbitnija za glatkoću i zdrav sjaj.

2. Piling

Pre nanošenja bilo kog proizvoda za usne, bitno je da pripremiš "podlogu". Zato nije loše da s vremena na vreme uradiš piling usana. U drogerijama možeš naći proizvode namenjene upravo ovome, ali možeš iskoristi i ono što već imaš kod kuće, četkicu za zube ili vlažan peškir na primer.

3. Kreme sa SPF-om

Svi već znamo koliko je bitno da koristiš SPF na licu, i tokom leta i tokom zime. Ipak, ono čega mnogi nisu svesni jeste je pored lica podjedno važno da zašitimo i usne. Balzami sa zaštitnim faktorom su lako dostupni, a pod obavezni su ukoliko želiš da ti usne budu bez bora.

4. Vitamin E

Vitamin E pojačava cirkulaciju i može pomoći u stvaranju novih ćelija kože čineći usne mekšim i mlađim. Najbolje je da uveče, nakon pilinga usana, jednu kapsulu vitamina E naneseš i na usne, pored lica.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Life