Ovo jelo idealno za doručak s obzirom na to da sadrži sastojke koji će obezbediti potrebnu energiju za početak dana, a za priprema ne traje duže od 10 minuta.
Ukoliko neke sastojke nemate u kući, slobodno malo korigujte recept i zamenite ih onim što imate – vrstu hleba ili sira, a umesto paradajz sosa i začina možete koristiti pesto i svež bosiljak.
Potrebni sastojci:
– paradajz
– maslinovo ulje
– sok od limuna
– so
– hleb od kiselog testa
– ulje od tartufa
– burrata sir
– sos od paradajza
– parmezan
– origano
– sušena i mlevena crvena paprika
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Isecite paradajz na kriške, a potom ih stavite na tanjir i prelijte ih s dosta maslinovog ulja, malo limunovog soka i soli. Ostavite da se mariniraju.
Za to vreme namažite maslacem sedam parčića hleba sa obe strane. Prelijte jednu stranu svakog komada hleba uljem od tartufa.
Tostirajte svaku krišku hleba na ringli dok ne porumeni sa obe strane. Na svaku krišku dodajte burata sir.
Na svaku krišku hleba stavite jednu krišku paradajza prelivenu maslinovim uljem, limunovim sokom i solju, a potom stavite u rernu da se zapeku. U toku pečenja pospite ih parmezanom, a zatim još kratko nastavite pečenje. Tako pripremljene kriške prelijte sosom od paradajza, a potom preko njih pospite još parmezana, origano i mlevenu papriku i – vaš doručak je spreman!
Comments (0)
There are no comments. Be the first and leave a comment.