Pretraži

Evo kada se mali Aleksandar vraća da živi sa Severinom

Showbiz
0
Photo: Instagram/severina

Uprkos tome, pevačica trenutno sija od sreće, a to nije mogla da sakrije ni na koncertu u Luštici u Crnoj Gori u nedelju, kad je najavljujući pesmu „Rođeno moje“, o čemu možete čitati OVDE.

Kako Slobodna Dalmacija saznaje od izvora bliskih pevačici, iako je juče na društvenim mrežama objavila zajedničku fotografiju sa sinom Aleksandrom, dečak će kod Severine doći tek ove nedelje i biće kod nje 14 dana.

Isti izvor je za pomenuti medij rekao i da je presuda Županijskog suda u Splitu donesena još 5. jula, a strankama je poslata u avgustu.



Kako je već objavljeno, Županijski sud je na Severininu žalbu doneo presudu kojom je preinačio presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Maloletni sin Severine i srpskog „kralja bakra“, Milana Popovića, od sada pa nadalje, po pravosnažnoj presudi splitskog suda, 14 dana će živeti s majkom na njenoj adresi prebivališta u Zagrebu, te isto toliko vremena s ocem, i to takođe na njegovoj prijavljenoj zagrebačkoj adresi, što znači da ga Popović ne može odvesti u Srbiju.

Isto tako, iako je prvostepenom presudom bilo određeno da Severina Popoviću plaća 1.200 kuna mesečno za izdržavanje deteta, u ovoj pravosnažnoj odluci taj deo ukida, te niko nikome neće plaćati nikakvu alimentaciju, s obzirom na to da će dete živeti podjednako vremena sa svakim roditeljem.

Prvostepenom nepravosnažnom presudom donesenom krajem 2019. godine bilo je odlučeno da Severinin i Milanov sin živi s ocem, koji je imao pravo da se samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta.

Pevačica je, po tada izrečenoj privremenoj meri, imala pravo da viđa sina utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati, te svakog drugog vikenda, od subote u 10 sati do nedelje u 20 sati. Merom je bilo regulisano i druženje majke i sina tokom letnjih i zimskih praznika, te državnih i verskih praznika.

U ovoj sudskoj bici za starateljstvo, koja je trajala još od 2013. godine, prvostepena presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu je već jednom bila ukinuta i Županijski sud u Splitu nije mogao zbog procesnih razloga dva puta da ukida istu presudu.

„Splitska pravosnažna presuda kojom je uvažena moja žalba potvrđuje da prvostepena presuda kojom mi je oduzeto dete nikad nije ni smela biti donesena jer nije postojao razlog za to. Nakon ovog mog strašnog iskustva s pojedincima iz hrvatskih institucija, želim da pomognem ostalim ženama koje dele sličnu sudbinu, zarobljene u mreži poliklinika, veštaka, centara, starateljki, direktorki škola i sudova“, rekla je Severina u ponedeljak za Slobodnu Dalmaciju.

Milan Popović se povodom ove presude još uvek nije oglašavao.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz